Deze frisse ananas carpaccio met rum, limoen en munt is het perfecte tropische dessert voor een zomerse avond of barbecue. Snel klaar, feestelijk en vol smaak!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snij eerst de kop van de ananas eraf en bewaar deze.
Zet daarna de ananas rechtop en snij voorzichtig de zijkanten van de schil eraf. Snij er daarna hele dunne plakjes van. Heb je een mandoline die breed genoeg is kun je het daar natuurlijk ook mee snijden. Let op je vingers!
Pak een kommetje erbij en doe hierin de suiker en de rum. Roer het geheel. Voeg het sap van de uitgeperste limoen toe en mix dit.
Neem een groot bord of serveerschaal erbij en giet hierop een beetje van het rum-mengsel.
Plaats de plakjes ananas erop en giet daarna de rest van de mix erop.
Bestrooi met piri-piri en vers gesneden munt.
Laat minimaal 30 minuten (of een nacht) marineren in de koelkast voor extra smaak.
Serveer met een bolletje limoen- of citroenijs voor een extra fris accent.
Nutrition Facts
Caribische ananas carpaccio
Amount per Serving
Calories
37
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Sodium
1
mg
0
%
Potassium
18
mg
1
%
Carbohydrates
2
g
1
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
9
IU
0
%
Vitamin C
5
mg
6
%
Calcium
6
mg
1
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.