Caribische ananas carpaccio

Caribische ananas carpaccio

Caribische ananas carpaccio

Oh jongens ik heb er weer ééntje voor jullie hoor! Wel voor de papa’s en de mama’s want we gaan aan de witte rum. Ik maakte er deze heerlijke Caribische ananas carpaccio mee. Een super zomers receptje met lekker wat pit erin. We kunnen natuurlijk niet alleen van vlees carpaccio maken. Wanneer je vruchten net zo mooi dun snijdt en op je bord etaleert krijg je een heerlijk toetje. Serveer met een lekker bolletje limoenijs of citroenijs. In dit recept gebruiken we natuurlijk een super verse ananas die we zelf gaan ontdoen van zijn schil. Voor dit recept gebruiken we witte rum. Rum heeft een alcoholpercentage van wel 40%. We zijn ooit in de Dominicaanse Republiek geweest, daar was het nog goedkoper dan gewoon drinkwater….

Voor een mooie carpaccio heb je nodig:Caribische ananas carpaccio

  • 1 hele ananas
  • een aantal muntblaadjes
  • 1 limoen
  • 50 ml witte Rum
  • theelepel piri-piri
  • 2 eetlepels kristalsuiker

En zo maakt je het:

-Snij eerst de kop van de ananas eraf en bewaar deze.

-Zet daarna de ananas rechtop en snij voorzichtig de zijkanten van de schil eraf. Snij er daarna hele dunne plakjes van. Heb je een mandoline die breed genoeg is kun je het daar natuurlijk ook mee snijden. Let op je vingers!

-Pak een kommetje erbij en doe hierin de suiker en de rum. Roer het geheel. Voeg het sap van de uitgeperste limoen toe en mix dit.

-Neem een groot bord of serveerschaal erbij en giet hierop een beetje van het rum-mengsel.

-Plaats de plakjes ananas erop en giet daarna de rest van de mix erop.

-Als laatste strooi je de piri-piri erop en wat  vers gesneden muntblaadjes.

-Je kunt het afdekken en een nacht in de koelkast laten staan om echt goed in te trekken. Je kunt het natuurlijk ook gelijk serveren met wat vers ijs.

Caribische ananas carpaccioCaribische ananas carpaccio

Een heerlijk fris, fruitig en zoet toetje : Heerlijk Happen!