Yay! De Sint is weer in het land. Verlanglijstjes, speculaasbrokken en zelf kruidnootjes maken. Allemaal leuke en lekkere activiteiten zo rond begin december
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak eerst de kruidnoten: We gaan eerst de oven voorverwarmen op 160 graden. Leg ook alvast de bakblikken klaar met een velletje bakpapier erop. Weeg vervolgens alle ingrediënten af en doe dat in aparte kommetjes, pak daarna een grote kom erbij en doe hierin de roomboter in kleine blokjes gesneden. Voeg ook de basterdsuiker, het snufje zout, de speculaaskruiden en het zelfrijzend bakmeel toe. Kneed het geheel tot het een deeg. Als laatste voeg je één voor één de lepels melk toe. Maak er een grote deegbal van. Haal kleine stukjes eraf en rol er balletjes van. Zet het bakblik in de oven voor 15 minuutjes en wanneer ze klaar zijn laat je ze eventjes afkoelen.
Zorg dat het materiaal waarin en waarmee je het eiwit gaat opkloppen helemaal vetvrij is. Je kunt met citroensap de kom en de garde of klopper schoonvegen.
Pak de kom erbij en splits de eieren, we hebben alleen 2 eiwitten nodig. Klop deze op tot ze redelijk geklopt zijn. Voeg dan pas al mixend de 2 soorten suikers toe. Laat dit gewoon rustig in de kom erbij glijden terwijl je blijft mixen. Wanneer je echte mooie pieken hebt en deze rechtop blijven staan is het schuim goed.
Zet de oven aan op 90 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. De eiwitten schep je in een spuitzak.
Spuit met de eiwitten een mooi rondje op het bakpapier, strooi er vervolgens wat verkruimelende kruidnootjes op. Daarna spuit je weer een laagje schuim erop, als laatste strooi je wat kruimels kruidnootjes op de meringue.
Zet in de oven voor zeker twee uur. Wanneer het eiwit droog is zet je de oven uit en laat je ze in de oven afkoelen. Je kunt de deur op een kiertje zetten.