Als het seizoen dan eenmaal daar is volgende de recepten elkaar in hoog tempo op. Je wil nou eenmaal volop genieten van dat witte goud voor zo lang het kan.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snij de stronkjes witlof in fijne stukjes en doe ze vervolgens in een kom. Schil de appel en snij ook deze in kleine blokjes en voeg het bij de witlof. Knijp er een beetje citroensap overheen zodat de witlof en appel niet bruin worden.
Neem en maatbeker erbij en doe hier alle ingrediënten voor de dressing in. Klop het geheel tot een gladde dressing en schenk een aantal eetlepels bij de witlof/appetjes en hussel. Ook de Hollandse garnalen mogen in deze kom erbij.
Schil de asperges en snij het kontje eraf, je kunt ze stomen of koken, maar net wat jouw voorkeur heeft.
De komkommer snijden we met een kaasschaaf in hele lang repen. Leg vervolgens over de lengte van een reep wat plakjes zalm. Daarop schep je wat van de salade en dan rol je hem op en zet je hem rechtop op een bordje.