Zalmrolletje met witte asperges

Zalmrolletje met witte asperges

Als het seizoen dan eenmaal daar is volgende de recepten elkaar in hoog tempo op. Je wil nou eenmaal volop genieten van dat witte goud voor zo lang het kan. En dan heb ik het natuurlijk over asperges! Ze liggen weer volop in de winkels en je kunt ze bij de boer langs de weg vaak ook kopen. Mits je natuurlijk in een asperge-gebied woont… Ik wilde er een soort salade mee maken en er wat vis aan toe voegen. Zalm en garnalen gaan natuurlijk heel goed samen met asperges. Maar ook met witlofsalade leek mij een fijne combi. Ik maakte dit zalmrolletje met witte asperges, gevuld dus met witlofsalade en Hollandse garnaaltjes.

Zalmrolletje met witte asperges
Een heerlijk gerechtje!

Dit heb je nodig:

  • 1 pakje zalm van 200 gram
  • 6 asperges
  • 2 stronkjes witlof
  • 1 bakje Hollandse garnalen
  • 1 komkommer
  • peterselie
  • citroen
  • 1 zoete appel
  • peper/zout

Voor de dressing voor de salade:

  • 2 el honing
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el olijfolie
  • zout/peper
  • 2 takjes fijn gehakte peterselie
  • 1 el witte wijnazijn

En zo maak je het:

Snij de stronkjes witlof in fijne stukjes en doe ze vervolgens in een kom. Schil de appel en snij ook deze in kleine blokjes en voeg het bij de witlof. Knijp er een beetje citroensap overheen zodat de witlof en appel niet bruin worden.

Neem en maatbeker erbij en doe hier alle ingrediënten voor de dressing in. Klop het geheel tot een gladde dressing en schenk een aantal eetlepels bij de witlof/appetjes en hussel. Ook de Hollandse garnalen mogen in deze kom erbij.

Schil de asperges en snij het kontje eraf, je kunt ze stomen of koken, maar net wat jouw voorkeur heeft.

De komkommer snijden we met een kaasschaaf in hele lang repen. Leg vervolgens over de lengte van een reep wat plakjes zalm. Daarop schep je wat van de salade en dan rol je hem op en zet je hem rechtop op een bordje.

Zalmrolletje met witte asperges
Heel simpel gerechtje maar met heel veel smaak.

Zalmrolletje met witte asperges

Als de asperges klaar zijn snij je ze schuin in bijvoorbeeld drie stukken. Is de asperge wat kleiner dan in twee. Leg ze op de borden erbij en serveer gelijk: Heerlijk Happen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *