Kaas! Wij Hollanders eten er kilo’s van per jaar in alle vormen en soorten. Maar in de Mexicaanse keuken kunnen ze er ook wat van hoor! Wat voor ons de gewone tosti met kaas is, is daar de quesedilla.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We snijden eerst de paprika in kleine blokjes en snipper de witte ui.
Pak dan je koekenpan erbij en doe hier het gehakt in, met een spatel rul je het gehakt een beetje en voeg dan de paprika en de ui toe. Breng het geheel op smaak met de Mexicaanse kruiden. Bak het net zolang tot al het gehakt gaar is. Schep het daarna in een kom en zet even apart.
In een keukenmachine of maatbeker doe je alle ingrediënten voor de gacamole en mix of draai tot je een redelijk gladde saus hebt. Er mogen best nog een beetje grove stukjes inzitten. Zet in de koelkast tot gebruik. Door het sap van de limoen wordt de avocado niet bruin.
In dezelfde koekenpan leg je de eerste tortilla, strooi er eerst een laagje kaas op, schep hierna het gehaktmengsel erop en daarna weer een flinke hand van de kaas. Je dekt hem af met de andere tortilla. Na een paar minuutjes bakken leg je een bord bovenop de tortilla en draai de pan om. Zo ligt de quesedilla keurig op je bord en kun je hem met de andere ongebakken kant weer in de pan leggen.
Na weer een paar minuutjes bakken is hij klaar. Schuif hem terug op het bord en snij in puntjes. Serveer met de guacamole en een lekkere klodder zure room. En vergeet niet wat tortilla chips