Quesedilla met Mexicaans gehakt

Quesedilla met Mexicaans gehakt

Kaas! Wij Hollanders eten er kilo’s van per jaar in alle vormen en soorten. Maar in de Mexicaanse keuken kunnen ze er ook wat van hoor! Wat voor ons de gewone tosti met kaas is, is daar de quesedilla. Een “kaasdingetje” die op vele manieren te maken is. De variaties bij dit recept zijn net zo eindeloos als met de gewone tosti. Inmiddels springen de tosti-lunchrooms ook als paddestoelen uit de grond. Ik maakte deze heerlijke quesedilla met Mexicaans gehakt. Heerlijk gekruid gehakt met een verse guacamole en een flinke klodder zure room erbij. De handen gingen hier thuis op elkaar voor dit recept dus snel aan de slag!

Quesedilla met Mexicaans gehakt
Een heerlijke lunch, diner of gewoon lekker als borrelhapjes, kan allemaal!

Wat heb je nodig:

  • 4 tortilla’s
  • 2 zakjes gemixte geraspte kaas ( waar ook cheddar in zit )
  • 250 gram rundergehakt
  • een klein blikje maiskorrels
  • 1 oranje paprika
  • 1 grote witte ui
  • Mexicaanse kruiden
Voor de guacamole heb je nodig:
  • 1 avocado
  • 1 klein rood uitje
  • een tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • paar takjes peterselie
  • sap van een halve limoen
  • peper/zout
  • eventueel een half rood pepertje

En zo maak je het:

Deze quesedilla met Mexicaans gehakt is zo makkelijk te maken dat het eigenlijk wel een leuk recept is om samen met je kind te maken. Zo kun je ze lekker betrekken bij het koken en kun je samen aan de slag. En als het dan eenmaal op tafel staat, die trotse koppies!

We snijden eerst de paprika in kleine blokjes en snipper de witte ui.

Pak dan je koekenpan erbij en doe hier het gehakt in, met een spatel rul je het gehakt een beetje en voeg dan de paprika en de ui toe. Breng het geheel op smaak met de Mexicaanse kruiden. Bak het net zolang tot al het gehakt gaar is. Schep het daarna in een kom en zet even apart.

In een keukenmachine of maatbeker doe je alle ingrediënten voor de gacamole en mix of draai tot je een redelijk gladde saus hebt. Er mogen best nog een beetje grove stukjes inzitten. Zet in de koelkast tot gebruik. Door het sap van de limoen wordt de avocado niet bruin.

De kaas smelt lekker tussen de tortilla’s.

Bakken maar!

In dezelfde koekenpan leg je de eerste tortilla, strooi er eerst een laagje kaas op, schep hierna het gehaktmengsel erop en daarna weer een flinke hand van de kaas. Je dekt hem af met de andere tortilla. Na een paar minuutjes bakken leg je een bord bovenop de tortilla en draai de pan om. Zo ligt de quesedilla keurig op je bord en kun je hem met de andere ongebakken kant weer in de pan leggen.

Quesedilla met Mexicaans gehakt

Na weer een paar minuutjes bakken is hij klaar. Schuif hem terug op het bord en snij in puntjes. Serveer met de guacamole en een lekkere klodder zure room. En vergeet niet wat tortilla chips: Heerlijk Happen!

Wij zijn er dol op hier thuis.

2 gedachten over “Quesedilla met Mexicaans gehakt”

  1. Pingback: Week 25.19 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Goed gevulde pompoen quesedilla - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *