Quesedilla met Mexicaans gehakt

Geschatte leestijd: 4 minuten

Kaas! Wij Hollanders eten er kilo’s van per jaar in alle vormen en soorten. Maar in de Mexicaanse keuken kunnen ze er ook wat van hoor! Wat voor ons de gewone tosti met kaas is, is daar de quesedilla. Een “kaasdingetje” die op vele manieren te maken is. De variaties bij dit recept zijn net zo eindeloos als met de gewone tosti. Inmiddels springen de tosti-lunchrooms ook als paddestoelen uit de grond. Ik maakte deze heerlijke quesedilla met Mexicaans gehakt. Heerlijk gekruid gehakt met een verse guacamole en een flinke klodder zure room erbij. De handen gingen hier thuis op elkaar voor dit recept Quesedilla quesedillas met gehakt, dus snel aan de slag!

Quesedilla met Mexicaans gehakt
Een heerlijke lunch, diner of gewoon lekker als borrelhapjes, kan allemaal!

Quesedilla’s zijn een van mijn favoriete gerechten om te maken als ik zin heb in iets lekkers, makkelijks en gezelligs. Je kunt ze vullen met allerlei ingrediënten, maar deze keer heb ik gekozen voor een Mexicaanse twist met gehakt, bonen, mais en kaas. Een heerlijke combinatie die je zo pittig kunt maken als je zelf wilt.

Quesedilla’s zijn eigenlijk tortilla’s die je dubbelvouwt met een vulling ertussen en dan bakt in een koekenpan of grillpan. Ze worden ook wel Mexicaanse tosti’s genoemd, en dat snap ik wel. Ze zijn net zo knapperig en smeuïg als een goede tosti, maar dan met een andere smaak. Je kunt ze serveren als lunch, snack of hoofdgerecht, en ze zijn ideaal om te delen met je gezin of vrienden.

Voor deze quesedilla’s heb ik rundergehakt gebruikt, dat ik heb gekruid met een zelfgemaakte Mexicaanse kruidenmix. Die bestaat uit paprikapoeder, komijn, oregano, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper. Je kunt ook een kant-en-klare kruidenmix gebruiken, maar ik vind het leuk om het zelf te maken. Zo kun je ook de hoeveelheid zout en peper aanpassen naar je eigen smaak.

De kaas smelt lekker tussen de tortilla’s.

Het gehakt bak je rul in een koekenpan en dan voeg je zwarte bonen en mais toe. Dit geeft extra textuur en voedingsstoffen aan de vulling. Je kunt ook kidneybonen of andere bonen gebruiken als je dat lekkerder vindt. De bonen en mais spoel je eerst af onder de kraan om het overtollige zetmeel en zout te verwijderen.

Dan is het tijd om de quesedilla’s te maken. Je neemt een grote tortilla en legt die op een snijplank. Je verdeelt wat geraspte kaas over de helft van de tortilla. Ik heb jonge kaas gebruikt, maar je kunt ook oude kaas of cheddar nemen voor meer smaak. Dan schep je wat van het gehaktmengsel over de kaas en vouw je de tortilla dubbel. Je herhaalt dit met de rest van de tortilla’s en de vulling.

quesedillas
Wij zijn er dol op hier thuis.

Dan verhit je een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur en bak je de quesedilla’s aan beide kanten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Je kunt ze eventueel in kwarten snijden voor het serveren. Ik vind het lekker om er een frisse salade bij te eten en wat zure room of guacamole als dip. Zo maak je van gehakt recept quesedillas een compleet en heerlijk maal van.

Quesedilla’s met Mexicaans gehakt zijn dus super simpel om te maken en vol van smaak. Ze zijn ideaal voor een doordeweekse dag of een gezellig weekend.

Quesedilla met Mexicaans gehakt

Quesedilla met Mexicaans gehakt

Kaas! Wij Hollanders eten er kilo’s van per jaar in alle vormen en soorten. Maar in de Mexicaanse keuken kunnen ze er ook wat van hoor! Wat voor ons de gewone tosti met kaas is, is daar de quesedilla.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 20 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: quesedilla
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 326kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 4 tortilla’s
  • 2 zakjes gemixte geraspte kaas - waar ook cheddar in zit
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 blikje maiskorrels
  • 1 oranje paprika
  • 1 grote witte ui
  • Mexicaanse kruiden

Voor de guacamole heb je nodig:

  • 1 avocado
  • 1 klein rood uitje
  • 1 tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • verse peterselie takjes
  • 1/2 limoen - sap van
  • peper
  • zout
  • 1/2 rood pepertje

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We snijden eerst de paprika in kleine blokjes en snipper de witte ui.
  • Pak dan je koekenpan erbij en doe hier het gehakt in, met een spatel rul je het gehakt een beetje en voeg dan de paprika en de ui toe. Breng het geheel op smaak met de Mexicaanse kruiden. Bak het net zolang tot al het gehakt gaar is. Schep het daarna in een kom en zet even apart.
  • In een keukenmachine of maatbeker doe je alle ingrediënten voor de gacamole en mix of draai tot je een redelijk gladde saus hebt. Er mogen best nog een beetje grove stukjes inzitten. Zet in de koelkast tot gebruik. Door het sap van de limoen wordt de avocado niet bruin.
  • In dezelfde koekenpan leg je de eerste tortilla, strooi er eerst een laagje kaas op, schep hierna het gehaktmengsel erop en daarna weer een flinke hand van de kaas. Je dekt hem af met de andere tortilla. Na een paar minuutjes bakken leg je een bord bovenop de tortilla en draai de pan om. Zo ligt de quesedilla keurig op je bord en kun je hem met de andere ongebakken kant weer in de pan leggen.
  • Na weer een paar minuutjes bakken is hij klaar. Schuif hem terug op het bord en snij in puntjes. Serveer met de guacamole en een lekkere klodder zure room. En vergeet niet wat tortilla chips
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten proberen zoals quesedilla recept quesedillas met Mexicaans gehakt/ Probeer dan onderstaande recepten eens

Wrap met gegrilde paprika hummus

Cheeseburger cresent roll

Een boterzacht Hawaï hammetje

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

gehakt recept quesedillas

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Quesedilla met Mexicaans gehakt

3 gedachten over “Quesedilla met Mexicaans gehakt”

  1. Pingback: Courgette burgers met franse frietjes - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Tien lagen taco salade met heerlijk gekruid gehakt - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept