200gramfarina di grano tenero 00 - (meel van zacht graan)
200gramsemola di grano duro - (tweemaal gemalen griesmeel van harde tarwe)
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Weeg van beide soorten bloem 200gr af en doe dit een een kom. Meng dit goed door elkaar. Dit wordt je pasta-bloem.
Leg de pasta-bloem op een schoon aanrecht. Maak een gat in het midden van de bloem zodat er een soort vulkaan ontstaat.
Breek het aantal eieren wat je nodig hebt in het gat van de 'vulkaan'. Neem een vork en kluts de eieren goed. Neem elke keer een beetje van de pasta-bloem mee. Wordt het deeg te dik voor de vork: ga dan vervolgens verder met je hand.
Kneed het deeg zodat er een mooie gladde bal ontstaat. Je weet dat het deeg goed is als je het met je vinger indrukt en het een beetje terug veert.
Mocht het deeg voor je gevoel te droog zijn, voeg dan een heel klein beetje water toe. Dit kneedt wat makkelijker.
Bedek het deeg met folie en laat het 20 minuten rusten in de koelkast
Haal het deeg uit de koelkast en snijd een stuk van het deeg.
Maak een recht hoek van het deeg, rol plat met een deegroller en haal dit door de pastamachine. Herhaal dit en pas elke keer de dikte aan, zodat je de gewenste dikte hebt.
Bestrooi de pastavellen vervolgens met een beetje bloem en haal ze daarna door de vorm zodat er tagliatelle ontstaan. Mocht je een pasta droogrek hebben ken je de tagliatelle daar aan ophangen, maar een kleerhanger werkt ook prima!
Het lekkerste is als je de pasta gelijk kunt koken. Verse pasta hoef je maar 2-3 mintuten te koken.
Heerlijk Happen!
Tips van Tim:Je kunt verschillende soorten merken bloem gebruiken. Zelf gebruik ik het liefst het merk 'De Cecco' of 'Il Molino'. Die hebben wat mij betreft de beste bloem.Je kunt het recept heel gemakkelijk aanpassen aan de hoeveelheid pasta die je wilt maken. Gebruik voor elke 100 gram bloem 1 ei.Maak deze pasta eens met het recept voor een echte Italiaanse ragú. Het recept vind je hier.