Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd het kontje van de asperges af en schil de asperges. Voeg de kontjes en schillen in een pan met het water en de bouillonblokjes. Breng het aan de kook en laat het 30 minuten koken.
Pel ondertussen de sjalotten en snijd deze fijn. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Snijd de geschilde asperges in stukjes van 2 cm.
Giet vervolgens de getrokken bouillon door een zeef. Vang het vocht op in kom.
Verwarm wat olie in de pan en fruit de sjalotten,zoete aardappelblokjes en asperge stukjes kort. Schenk vervolgens de bouillon en slagroom erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten doorkoken.
Pureer daarna de soep helemaal fijn met de staafmixer. Alle draadjes en stukjes moeten vermalen zijn tot een gladde egale soep.
Schep de soep in kommen en garneer een gekookt eitje, kipreepjes en eventueel kruiden.