Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd het kontje van de asperges af en schil de asperges. Voeg de kontjes en schillen in een pan met het water en de bouillonblokjes. Breng het aan de kook en laat het 30 minuten koken.
Pel ondertussen de sjalotten en snijd deze fijn. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Snijd de geschilde asperges in stukjes van 2 cm.
Giet vervolgens de getrokken bouillon door een zeef. Vang het vocht op in kom.
Verwarm wat olie in de pan en fruit de sjalotten,zoete aardappelblokjes en asperge stukjes kort. Schenk vervolgens de bouillon en slagroom erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten doorkoken.
Haal de pan van het vuur. Pureer de soep zorgvuldig met een staafmixer tot een gladde, gebonden massa. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Schep de warme aspergesoep in kommen of diepe borden. Garneer met de achtergehouden aspergestukjes, de reepjes gekookte kip en partjes hardgekookt ei. Bestrooi eventueel met verse peterselie of bieslook voor extra kleur en smaak
Schep de soep in kommen en garneer een gekookt eitje, kipreepjes en eventueel kruiden.