Aspergesoep met zoete aardappel

Aspergesoep met zoete aardappel

Geschatte leestijd: 4 minuten

Vier seizoenen in een dag. Waar we vorige week nog aan het genieten waren van 22 graden en volop zon, hebben het nu te stellen met winsters weer. Wat dat betreft toch wel een bijzondere Pasen. Naast de tweede Pasen in lockdown, zal Pasen 2021 herinnerd blijven als witte Pasen. Eieren zoeken in de sneeuw, wie had dat ooit gedacht? Zelfs nu ik dit opschrijf is zojuist de zon weer verdwenen achter de wolken en vallen de eerste sneeuwvlokjes weer. Prince schreef er zelfs ooit een nummer over: Snow in April! Maar ook de komst van een heel ander fijn seizoen. Namelijk het aspergeseizoen en daarom deel ik een heel fijn recept voor gebonden aspergesoep met zoete aardappel.

aspergesoep recept
Van zon en drankjes bij het park , naar sneeuw, naar regen.

Het witte goud in de pan

Het witte goud ligt voor ons klaar! Een zakje asperges voelt alleen al als luxe zonder dat je er überhaupt één gegeten hebt. Mijn dochter Vive is helaas niet een hele makkelijke eter, maar soep vindt ze op een of andere manier altijd lekker. Welke kleur de soep ook heeft, het maakt haar niet uit. Terwijl groene stukjes in het eten steevast worden verwijderd. Des te meer reden om een heerlijke aspergesoep te maken. Enerzijds omdat het gewoon een van de lekkerste soepen is. Anderzijds omdat hij echt heel gezond is. Er zijn een aantal bewezen en onbewezen gezondheidsvoordelen van asperges.

In basis komt het er op neer dat je jouw lichaam in ieder geval goed mee doet. Het leuke aan zelf aspergesoep maken? Je hoeft niks weg te gooien. Je trekt een heerlijke bouillon van de kontjes en de schillen, die vervolgens de basis vormen voor jouw soep. Voor het maken van de soep neem ik vaak de ‘buitenbeentjes’. Ze zijn niet mooi recht, maar smaken even goed. Zo gezegd, zo gedaan.

Aspergesoep met zoete aardappel: Samen koken

Vive en ik maakten samen een aspergesoep met zoete aardappel. Het roeren door de soep is het hoogtepunt voor Vive tijdens het koken. En stiekem voor mij ook wel. Zo’n mooie gladde roomwitte soep is een plaatje voor het oog. Met dit onderstaande recept tover jij ook zo’n heerlijke soep op tafel. Een gekookt eitje en kipreepjes maken het helemaal af en zorgen ook nog eens voor wat extra eiwitten.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

aspergesoep met zoete aardappel

Het seizoen is weer begonnen! Natuurlijk kan een fijn soepje dan niet ontbreken, aan de slag met het witte goud.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 35 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Soep
Keuken: European
Trefwoord: ei, kip, witte asperges, zoete aardappel
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 4 personen
calorieën: 185kcal
Auteur: Lobke Snippe
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 500 gram asperges
  • 2 sjalotten
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 zoete aardappel
  • 1 ltr water
  • 50 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 100 gram gekookte kipreepjes
  • olie om in te bakken

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Snijd het kontje van de asperges af en schil de asperges. Voeg de kontjes en schillen in een pan met het water en de bouillonblokjes. Breng het aan de kook en laat het 30 minuten koken.
  • Pel ondertussen de sjalotten en snijd deze fijn. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Snijd de geschilde asperges in stukjes van 2 cm.
  • Giet vervolgens de getrokken bouillon door een zeef. Vang het vocht op in kom. 
  • Verwarm wat olie in de pan en fruit de sjalotten,zoete aardappelblokjes en asperge stukjes kort. Schenk vervolgens de bouillon en slagroom erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten doorkoken. 
  • Pureer daarna de soep helemaal fijn met de staafmixer. Alle draadjes en stukjes moeten vermalen zijn tot een gladde egale soep. 
  • Schep de soep in kommen en garneer een gekookt eitje, kipreepjes en eventueel kruiden.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Deze blog “Aspergesoep met zoete aardappel” is geschreven door onze gastfoodie Lobke van The Kickstartkitchen. Meer koken van Lobke? Maak dan eens één van onderstaande recepten:

Een kleurrijke ontbijttaart met havervlokken

Bloemkoolcurry met huisgemaakt flatbread.

Een kipburger met Portobello broodje

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Soep » Aspergesoep met zoete aardappel

gebonden aspergesoep

9 gedachten over “Aspergesoep met zoete aardappel”

  1. Pingback: Luchtige abrikozen amandel cake - Heerlijke Happen

  2. 4 sterren
    Lekker recept, maar niet volledig.
    Slagroom en kipstukjes staan bij de ingrediënten,
    maar niet bij de bereiding…
    Verkeerd recept?
    Correctie???

    1. Hi Henriette, nee hoor staat bij stap 4, daar wordt de slagroom toegevoegd, en bij de laatste stap staan de stukjes kip die je als garnering met het eitje toevoegt. Eet smakelijk! Gr Francine

  3. Pingback: Peruaanse chupe de pescado vissoep - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Indische semur smoor gehaktballetjes - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Een heerlijk zachte proteïne fluff - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Huisgemaakte gesuikerde donuts - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept