Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden.
De kip kun je het beste de avond ervoor al kruiden en in de koelkast laten marineren. ( Of je koopt een gekruide kip ). Besmeer de kip helemaal met olijfolie en strooi de kruiden erop. Voeg wat extra paprikapoeder toe en masseer de hele kip goed in met de Italiaanse kruiden.
Snipper en hak de paprika, knoflook, en rode ui. Met een kaasschaaf schaaf je plakken van de courgette.
Schenk een laagje olijfolie op de bodem van je gietijzeren pan of ovenschaal en leg dakpansgewijs de plakjes aardappel en repen courgette op de bodem.
Leg hier de hele kip op en verdeel rondom de gesnipperde ui en paprika blokjes. Druppel nog wat extra olijfolie over de hele schaal. Leg drie plakjes citroen op de kip en knijp de rest van het sap in de ovenschaal erbij. Zet voor 30 minuten in de oven.
Na 30 minuten schenk je de tomatenpulp rondom de kip en dek je hem af met aluminiumfolie. Zet nogmaals een 30 tot 40 minuten in de oven totdat de kip helemaal gaar is.
Haal de kip uit de oven en snijd in stukken en schep de groenten en aardappeltjes op het bord erbij.