Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak de knolselderij schoon en snijd de helft van de knol in kleine blokjes van 3x3mm.
Zet een pan met water op en snijd 1 stengel citroengras in kleine blokjes. Voeg deze aan het kokende water toe en schep de blokjes knolselderij erbij. Kook ze voor een minuutje of 6 tot ze zacht zijn. Laat uitlekken in een vergiet.
Snijd van de tonijn 4 plakjes af in de lengte zodat je ze straks over de stengel citroengras kun hangen.
De rest van de tonijn snijd je in kleine blokjes.
Schil de komkommer en haal de zaadlijst in het midden eruit. Ook deze snijd je weer in kleine blokjes. Snipper de sjalot heel fijn, en knip met een schaar de bieslook in kleine stukjes.
Mix in een kom de blokjes tonijn, komkommer, knolselderij, bieslook en breng op smaak met wat versgemalen peper en de zwarte sesamzaadjes.
Schenk de sojasaus in de glazen en schep daarop de tonijnmix.
Serveer met op elk glas een stengel citroengras en daar overheen een plakje tonijn.
Heerlijk Happen!
Met de overgebleven knolselderij kun je bijvoorbeeld een soepje maken.De andere helft van de komkommer kun je gebruiken voor je lunch.