Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Was de broccoli en snijd kleine roosjes van de stronken af. (De overgebleven stronken kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een soepje).
Breng de kip op smaak met de kipkruiden en de Italiaanse kruidenmix. Je kunt dit eventueel de avond van te voren al doen om de kip echt goed te marineren.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Zet een pan met ruim water op en breng aan de kook. Blancheer de broccoliroosjes voor een minuut of 3 tot 4. Laat daarna uitlekken in een vergiet.
In een koekenpan bak je de kip in de olijfolie tot ze goudbruin zijn. Schep uit de pan en schep in je ovenschaal.
In de koekenpan bak de je gesnipperde ui glazig en voeg het spek toe. Bak tot het krokant is en schep het dan bij de kip in de ovenschaal.
Verdeel de broccoli over de schaal en bestrooi met de chilivlokken, de cheddar en evt wat peper en zout.
In een kommetje of maatbeker klop je de monchou en kookroom tot je een gladde mix hebt. Verdeel dit al gietend over de ovenschaal.
Zet de schaal in de oven en laat de cheddar smelten. (minuutje of 10-15)