Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst de salsa zodat de smaken goed kunnen intrekken. Hak/snijd/snipper de tomaat, sjalot, knoflook, peterselie, munt, en basilicum. Voeg de kappertjes toe.
Bestrooi het lamsvlees met peper en zout en wrijf het goed in.
Meng de olijfolie en het sap van de citroen door de salsa en schep het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat in de koelkast staan tot gebruik.
Maak de bbq aan en als de vlammen gedoofd zijn duw dan de kolen met een tang een beetje naar de zijkant. Zet een druippan in het midden van de bbq op een laagje kolen zodat het vet van het lamsvlees opgevangen kan worden.
Leg de lamsbout op het rooster en grill het aan beide zijdes, de kerntemperatuur wil je op ongeveer 60 graden hebben. Gebruik hiervoor een kerntemperatuur thermometer.
Als het vlees gaar is haal je het van de bbq en leg je het op een schotel. Schep de salsa op het vlees en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat het even rusten voordat je het aansnijdt.
Serveer met wat verse blaadjes munt, basilicum en peterselie.
Heerlijk Happen!
Je kunt dit recept ook maken met de oven. Je bakt het vlees dan op 200 graden in 30-40 minuutjes gaar.