Lamsbout met zomerse tomatensalsa

Lamsbout met zomerse tomatensalsa

Een heel mooi stukje vlees is lamsbout. Je kunt het op diverse manieren bereiden en op de bbq is zeker een hele goede optie. Zodra het zonnetje weer gaat schijnen kunnen de kolen aan en maak je deze lamsbout met zomerse tomatensalsa. De typische smaak van het lam past perfect bij de frisse smaak van de salsa. Het is wel belangrijk dat je het vlees goed in de gaten houdt, want je wilt natuurlijk geen doorbakken stuk lamsvlees. Gebruik daarvoor een goede vleesthermometer dan weet je precies dat je goed zit. Oh en een fijn rosée’tje erbij schenken is óók een heel goed idee…. Cheers en eet smakelijk. We maken een lamsbout oven bbq recept.

Lamsbout met zomerse tomatensalsa
Heerlijk fris met de salsa op het vlees verdeeld.

Lamsbout met zomerse tomatensalsa

Dit recept voor lamsbout met zomerse tomatensalsa mocht ik maken voor een samenwerking met Gallo wijn. En dat vind ik natuurlijk helemaal niet erg. De zoete rosé past prima bij dit gerecht en serveer hem vooral goed gekoeld! Niks lekkerders dan een avondje gezellig bbq’en met vrienden en genieten van een goed stuk vlees en een wijntje. De lamsbout bereiden we op de bbq, maar het zou ook in de oven gemaakt kunnen worden.

lamsbout bereiden
Zacht en sappig vlees met een heerlijke zomerse salsa.
Lamsbout met zomerse tomatensalsa

Lamsbout met zomerse tomatensalsa

Zet de bbq maar aan! We maken een heerlijk stuk lamsbout met een frisse salsa erbij.
5 van 9 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: lamsbout, munt, sjalot, tomaat
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 4 personen
calorieën: 338kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1,5 kg lamsbout - zonder bot en gevlinderd

Voor de salsa:

  • 3 tomaten - in blokjes gesneden
  • 2 sjalotten - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - gesnipperd
  • 1 el kappertjes
  • 5 takjes peterselie - +1 extra
  • 5 takjes munt - +1 extra
  • 5 takjes basilicum - +1 extra
  • 1 citroen - uitgeperst
  • olijfolie
  • peper
  • zout

En zo maak je het:

  • We maken eerst de salsa zodat de smaken goed kunnen intrekken. Hak/snijd/snipper de tomaat, sjalot, knoflook, peterselie, munt, en basilicum. Voeg de kappertjes toe.
  • Bestrooi het lamsvlees met peper en zout en wrijf het goed in.
  • Meng de olijfolie en het sap van de citroen door de salsa en schep het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat in de koelkast staan tot gebruik.
  • Maak de bbq aan en als de vlammen gedoofd zijn duw dan de kolen met een tang een beetje naar de zijkant. Zet een druippan in het midden van de bbq op een laagje kolen zodat het vet van het lamsvlees opgevangen kan worden.
  • Leg de lamsbout op het rooster en grill het aan beide zijdes, de kerntemperatuur wil je op ongeveer 60 graden hebben. Gebruik hiervoor een kerntemperatuur thermometer.
  • Als het vlees gaar is haal je het van de bbq en leg je het op een schotel. Schep de salsa op het vlees en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat het even rusten voordat je het aansnijdt.
  • Serveer met wat verse blaadjes munt, basilicum en peterselie.
  • Heerlijk Happen!
Je kunt dit recept ook maken met de oven. Je bakt het vlees dan op 200 graden in 30-40 minuutjes gaar. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere lekkere recepten die ook perfect bij dit wijntje passen zijn onder andere deze:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

lamsbout oven bbq recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Lamsbout met zomerse tomatensalsa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept