Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak de groenten schoon en hak of snipper ze zoals hierboven staat omschreven.
Doe de erwten in de pan met het water samen met de krabbetjes en breng aan de kook. Schep met een schuimspaan het schuim eraf. Laat dan een uurtje rustig op het vuur staan. Voeg alle specerijen toe.
Schep na dat uurtje de krabbetjes eruit en laat even afkoelen. Haal het vlees van de botjes en snijd fijn.
Doe alle groenten, peterselie, het vlees van de krabbetjes de rookworst in de pan erbij en laat nogmaals een half uurtje rustig koken.
Haal de laurier, jeneverbessen en foelie uit de soep. (Doe de specerijen in een zakje of een thee-ei zodat je niet hoeft te vissen....) Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
Laat afkoelen en zet een nacht weg in de koelkast.