Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak de groenten schoon en hak of snipper ze zoals hierboven staat omschreven.
Doe de erwten in de pan met het water samen met de krabbetjes en breng aan de kook. Schep met een schuimspaan het schuim eraf. Laat dan een uurtje rustig op het vuur staan. Voeg alle specerijen toe.
Schep na dat uurtje de krabbetjes eruit en laat even afkoelen. Haal het vlees van de botjes en snijd fijn.
Doe alle groenten, peterselie, het vlees van de krabbetjes de rookworst in de pan erbij en laat nogmaals een half uurtje rustig koken.
Haal de laurier, jeneverbessen en foelie uit de soep. (Doe de specerijen in een zakje of een thee-ei zodat je niet hoeft te vissen....) Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
Laat afkoelen en zet een nacht weg in de koelkast.
Serveer met een plak roggebrood.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Kruidige Hollandse erwtensoep
Amount per Serving
Calories
298
% Daily Value*
Fat
176
g
271
%
Saturated Fat
78
g
488
%
Trans Fat
11
g
Polyunsaturated Fat
8
g
Monounsaturated Fat
85
g
Cholesterol
462
mg
154
%
Sodium
638
mg
28
%
Potassium
1981
mg
57
%
Carbohydrates
28
g
9
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
7
g
8
%
Protein
102
g
204
%
Vitamin A
2735
IU
55
%
Vitamin C
19
mg
23
%
Calcium
157
mg
16
%
Iron
12
mg
67
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.