Kruidige Hollandse erwtensoep

Kruidige Hollandse erwtensoep

Start » Recepten » Soep » Kruidige Hollandse erwtensoep

Eerst of erwtensoep bestaat al zó lang en wellicht zijn er al honderden andere recepten van te vinden. Maar ja mijn website kon niet compleet zijn zonder een versie van mijzelf toch? Ik heb ervoor gekozen om een beetje af te wijken van het klassieke recept. We gaan iets meer specerijen toevoegen dan je gewend bent. Daarmee zal deze kruidige Hollandse erwtensoep ook zeker anders smaken dan je gewend bent. De meeste specerijen zal je vast in huis hebben, maar wellicht zijn stukjes foelie iets wat je zult moeten kopen. Een heerlijk erwtensoep recept.

Kruidige Hollandse erwtensoep

Kruidige Hollandse erwtensoep

Foelie zijn de velletjes van een nootmuskaat bolletje. Ze hebben een herkenbare geur en kunnen samen met de laurier, jeneverbessen, peper en wat chilivlokken heel goed bij erwtensoep gebruikt worden. Zoals ik al schreef, deze soep heeft iets meer specerijen dan je gewend bent. Juist die variatie maakt hem heel bijzonder, en met de chili vlokken krijgt hij echt wat pit.

Kruidige Hollandse erwtensoep

Je moet hem zeker een dag laten staan om lekker dit te worden, èn om de smaken er goed in te laten trekken!

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Kruidige Hollandse erwtensoep

Kruidige Hollandse erwtensoep

Een klassieker met wat extra smaakmakers eraan toegevoegd.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 52 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Soep
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: knolselderij, prei, rookworst, spliterwten, wortel
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 298kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 250 gram spliterwten
  • 1 winterwortel - in kwarten gesneden
  • 1 knolselderij - in blokjes gesneden
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 prei - in ringen gesneden
  • 1 rookworst - in plakjes
  • 6 krabbetjes - ( varkens ribbetjes )
  • 3 takjes peterselie - fijngehakt

En zo maak je het:

  • Maak de groenten schoon en hak of snipper ze zoals hierboven staat omschreven.
  • Doe de erwten in de pan met het water samen met de krabbetjes en breng aan de kook. Schep met een schuimspaan het schuim eraf. Laat dan een uurtje rustig op het vuur staan. Voeg alle specerijen toe.
  • Schep na dat uurtje de krabbetjes eruit en laat even afkoelen. Haal het vlees van de botjes en snijd fijn.
  • Doe alle groenten, peterselie, het vlees van de krabbetjes de rookworst in de pan erbij en laat nogmaals een half uurtje rustig koken.
  • Haal de laurier, jeneverbessen en foelie uit de soep. (Doe de specerijen in een zakje of een thee-ei zodat je niet hoeft te vissen….) Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
  • Laat afkoelen en zet een nacht weg in de koelkast.
  • Serveer met een plak roggebrood.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Heerlijk zo’n soepje! Ik heb nog meer lekkere soepjes voor je hoor:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Kruidige Hollandse erwtensoep
Start » Recepten » Soep » Kruidige Hollandse erwtensoep

erwtensoep recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept