Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak de bleekselderij schoon en snijd in 3 stukken. Pel de ui en snijd in kwarten. Haal het velletje van de knoflook en snijd in tweeën.
Pak je soeppan erbij en doe hier 2 liter water in. Voeg de kippenbouten, selderij, knoflook, ui, laurier, jeneverbessen, kruidnagels, chilipoeder, wat peper en zout bij en breng rustig aan de kook. Laat dit met het deksel op de pan op een sudderplaatje rustig 3 uur sudderen.
Pak dan een kom of andere pan erbij en giet de bouillon door de fijne zeef in de kom of pan. De kip haal je eruit en leg je op een bord. De rest uit de pan kan weg. Dit is je kippenbouillon.
Haal het velletje van de bouten en haal al het vlees van de botten en scheur het in stukjes. Voeg het vlees toe aan de bouillon en doe hier de soepgroenten bij, laat het geheel nog even 20 min rustig koken.