Go Back
Kabeljauwhaasje met mosterdsaus

Kabeljauwhaasje met mosterdsaus

Francine
Een heerlijk stukje kabeljauw in een fijne mosterdsaus, makkelijk te maken!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken European
Porties 4 personen

Equipment

  • oven
  • koekenpan

Ingrediƫnten
  

  • 4 stukjes kabeljauwhaasje
  • 250 gram wortelen
  • 1 grote prei
  • 1 bakje zeekraal
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el Franse mosterd
  • 4 el peterselie fijn gesnipperd
  • 100 ml kookroom
  • 150 ml groentenbouillon
  • boter (bijv roomboter om in te bakken)
  • peper
  • zout
  • 2 tl maizena

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Schrap de wortels schoon en maak de prei schoon. Snij ze beide in plakjes.
  • Neem een koekenpan erbij en doe hier wat boter in. Bak op een laag vuurtje de groenten wat aan en schenk dan de bouillon er bij. Breng het op smaak met wat versgemalen peper. Doe een deksel op de koekenpan en laat het geheel een minuut of 5 stoven.
  • Neem een kom erbij en doe hierin de kookroom, de 2 soorten mosterd en de peterselie en 2 theelepels maizena. Mix het geheel tot een gladde saus.
  • Pak een ovenschaal erbij en vet deze met boter in. Strooi wat peper en zout op de kabeljauwhaasjes. Haal het deksel van de koekenpan en schenk hier de helft van de saus bij. Schep de groente met saus in de ingevette ovenschaal.
  • Leg de vis op de groentemix giet de rest van de saus erover en dek de schaal af met een stuk aluminiumfolie.
  • Zet de schaal in de oven voor 20 minuutjes tot de vis gaar is. De laatste 5 minuten kun je het folie er af halen.
  • Ondertussen bak je in een koekenpan een aantal takjes zeekraal met een beetje olie voor een minuut of 3.
  • Haal ten slotte de schaal uit de oven en serveer met de zeekraal.
Trefwoord kabeljauw, kookroom, mosterd, wortel, zeekraal