Kabeljauwhaasje met mosterdsaus

Geschatte leestijd: 4 minuten

Eigenlijk ben ik meer een vlees-eter dan een vis-eter. Maar de laatste tijd ben ik wat meer met vis aan het koken. En dit kabeljauwhaasje met mosterdsaus was erg lekker. Je hebt er niet super veel ingrediënten voor nodig en ook de kooktijd is redelijk kort. Ideaal dus om snel een gezonde maaltijd op tafel te zetten. kabeljauw kabeljauwhaasje met groenten recept. Snel aan de slag met de kabeljauwhaasje in de oven met mosterdsaus

Ietsje minder gezond zoals bij dit recept zijn de frietjes maar die kun je ook vervangen door zilvervliesrijst of een gebakken aardappeltje. De zeekraal is lekker zout van smaak en geeft het gerecht nèt even wat meer smaak. Snel aan de slag met de kabeljauwhaasje in de oven met mosterdsaus.

Kabeljauwhaasje met mosterdsaus kabeljauw recept
Heerlijke makkelijke maaltijd!

Kabeljauwhaasje met mosterdsaus

Zeekraal is een groente die groeit in zoute gebieden, zoals aan de kust of in de duinen. Het heeft een knapperige en zilte smaak die goed past bij visgerechten. De zeekraal die we in dit recept met Kabeljauwhaas gebruiken is vrij zout van zichzelf. Pas dus een beetje op met het gebruik van zout in dit gerecht. Je wilt natuurlijk niet dat je een zoute hap aan het eten bent.

Proef daarom eerst even voordat je extra zout toevoegt. Zeekraal is vrij gemakkelijk een week in je koelkast te bewaren. Je kunt het in een plastic zakje of bakje doen en af en toe even spoelen met water. Je kunt zeekraal rauw eten of kort koken, bakken of wokken.

Kabeljauwhaasje met mosterdsaus
Even 20 minuutjes in de oven.

Omdat we zeker niet het hele bakje gebruiken kun je de de overgebleven takjes bij een ander gerecht gebruiken. Een fijn recept hiervoor is bijvoorbeeld bij mosselen of in een lekkere zalmsalade.

Tips voor wat variatie bij dit kabeljauwhaasje met mosterdsaus:

Op de foto bij dit recept zie je Franse frietjes afgebeeld. Als je het gerecht wat gezonder wilt maken, kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld zilvervliesrijst toe te voegen. Door de zilvervliesrijst te stomen en te kruiden met wat verse kruiden, zoals bieslook of peterselie, geef je het gerecht een heerlijke smaak. Daarnaast is zilvervliesrijst rijk aan vezels en voedingsstoffen, wat het een gezonder alternatief maakt voor de frietjes. Probeer het eens uit en geniet van een gezondere maaltijd!

-Ook heel lekker is gewoon een gebakken aardappeltje, maar een beetje aardappelpuree zou ook niet bij misstaan bij het kabeljauwhaasje in de oven met mosterdsaus.

-Wil je de saus een wat scherpere smaak geven voeg dan nog een extra eetlepel mosterd toe aan de saus.

Kabeljauwhaasje met mosterdsaus

Kabeljauwhaasje met mosterdsaus

Een heerlijk stukje kabeljauw in een fijne mosterdsaus, makkelijk te maken!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 145 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: kabeljauw, kookroom, mosterd, wortel, zeekraal
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 117kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 4 stukjes kabeljauwhaasje
  • 250 gram wortelen
  • 1 grote prei
  • 1 bakje zeekraal
  • 100 ml kookroom
  • 150 ml groentenbouillon
  • boter (bijv roomboter om in te bakken)
  • 2 tl maizena

Kruiden en specerijen

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Schrap de wortels schoon en maak de prei schoon. Snij ze beide in plakjes.
  • Neem een koekenpan erbij en doe hier wat boter in. Bak op een laag vuurtje de groenten wat aan en schenk dan de bouillon er bij. Breng het op smaak met wat versgemalen peper. Doe een deksel op de koekenpan en laat het geheel een minuut of 5 stoven.
  • Neem een kom erbij en doe hierin de kookroom, de 2 soorten mosterd en de peterselie en 2 theelepels maizena. Mix het geheel tot een gladde saus.
  • Pak een ovenschaal erbij en vet deze met boter in. Strooi wat peper en zout op de kabeljauwhaasjes. Haal het deksel van de koekenpan en schenk hier de helft van de saus bij. Schep de groente met saus in de ingevette ovenschaal.
  • Leg de vis op de groentemix giet de rest van de saus erover en dek de schaal af met een stuk aluminiumfolie.
  • Zet de schaal in de oven voor 20 minuutjes tot de vis gaar is. De laatste 5 minuten kun je het folie er af halen.
  • Ondertussen bak je in een koekenpan een aantal takjes zeekraal met een beetje olie voor een minuut of 3.
  • Haal ten slotte de schaal uit de oven en serveer met de zeekraal.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Heb jij ook zo genoten van kabeljauwhaas met mosterdsaus en wil jij nog meer lekkere gerechten maken met kabeljauw in de hoofdrol? Probeer eens deze:

Nog meer recepten zoals kabeljauwhaas met mosterdsaus?

Meer inspiratie voor leuke recepten die eventueel niet op mijn website staan? Kijk eens op de site van Girls Who Magazine, leuke artikelen, goede hotspots en nog veel meer leuks.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

kabeljauw kabeljauwhaasje met groenten bakken recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Kabeljauwhaasje met mosterdsaus

40 gedachten over “Kabeljauwhaasje met mosterdsaus”

  1. Pingback: Runderstoof in pittige mosterdsaus - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Mediterraans kabeljauwhaasje met salade - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Kabeljauw met wortel en pesto, gezond en "light" - Heerlijke Happen

  4. 5 sterren
    Vraagje, betreft kabeljauw met prei,wortels en mosterdroomsaus.Doet u de kookroom er zo bij of laat u die inkoken want u schrijft alleen over de bouillon erbij doen maar niet duidelijk wat met de mosterdroomsaus?
    Mvg,

    Ilse

    1. Hi Ilse, In stap 4 van het recept maak je de roomsaus die je in stap 5 en 6 giet je deze saus in de ovenschotel erbij. Nadat de vis klaar is schep je die met de groenten en vis uit de ovenschotel. Hopelijk heb ik je zo geholpen? Gr Francine

  5. Pingback: Groene asperges in bladerdeeg - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Op de huid gebakken kabeljauw met zachte botersaus - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept