Kabeljauwhaasje met mosterdsaus

Kabeljauwhaasje met mosterdsaus

Eigenlijk ben ik meer een vlees-eter dan een vis-eter. Maar de laatste tijd ben ik wat meer met vis aan het koken. En dit kabeljauwhaasje met mosterdsaus was erg lekker. Je hebt er niet super veel ingrediënten voor nodig en ook de kooktijd is redelijk kort. Ideaal dus om snel een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ietsje minder gezond zoals bij dit recept zijn de frietjes maar die kun je ook vervangen door zilvervlies rijst of een gebakken aardappeltje. De zeekraal is lekker zout van smaak en geeft het gerecht net even wat meer smaak. Snel aan de slag.

Kabeljauwhaasje met mosterdsaus
Heerlijke makkelijke maaltijd!

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 500 gram wortelen
  • 1 prei
  • 1 bakje zeekraal
  • peper/zout
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel zachte mosterd
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 pakje kookroom
  • 150 ml groentenboullion
  • boter
  • frietjes ( of gebakken aardappeltjes)

En zo maak je het:

-Verwarm eerst je oven voor op 180 graden

-Schil de wortels en maak de prei schoon en snij ze beide in plakjes. Neem een koekenpan erbij en doe hier een beetje boter in. Bak op rustig vuur de groenten wat aan en schenk daarna de boullion erbij. Breng het op smaak met peper. Doe vervolgens het deksel op de pan en laat het 5 minuten stoven.

-Neem een kom erbij en doe hierin de kookroom met de mosterd en vers gehakte peterselie en mix dit goed door elkaar.

-Strooi wat peper en zout op de kabeljauwhaasjes, haal het deksel van de pan en giet de helft van de kookroommix erbij, schep dan alles in een ingevette ovenschaal en leg de kabeljauwhaasjes op de groenten. Giet de rest van de kookroommix over de vis en dek de schaal af met wat aluminiumfolie.

kabeljauwhaasje met mosterdsaus

-Zet de schaal in de oven voor ongeveer 20 minuten tot de vis gaar is, de laatste 5 minuten kun je het aluminiumfolie eraf halen.

-In een koekenpan met een beetje olie roerbak je even kort de zeekraal leg dit dan op een schaaltje apart tot gebruik.

-In de tussentijd dat de vis in de oven staat bak je bijvoorbeeld je aardappeltjes of je frietjes.

Kabeljauwhaasje met mosterdsaus

Pak ten slotte de borden erbij en schep de frietjes op het bord, haal de schaal uit de oven en schep voorzichtig de vis met de groenten op je bord. Garneer het met de zeekraal en serveer met een frisse witte wijn: Heerlijk happen!

Meer inspiratie voor leuke recepten? Kijk eens op de site van Girls Who Magazine, leuke artikelen, goede hotspots en nog veel meer leuks.

26 gedachten over “Kabeljauwhaasje met mosterdsaus”

  1. Pingback: Verse bloemkoolsalade - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Kabeljauwhaasje op een bedje van ratatouille - Heerlijke Happen

Reacties zijn gesloten.