Kabeljauwhaasje met mosterdsaus

Kabeljauwhaasje met mosterdsaus

Eigenlijk ben ik meer een vlees-eter dan een vis-eter. Maar de laatste tijd ben ik wat meer met vis aan het koken. En dit kabeljauwhaasje met mosterdsaus was erg lekker. Je hebt er niet super veel ingrediënten voor nodig en ook de kooktijd is redelijk kort. Ideaal dus om snel een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ietsje minder gezond zoals bij dit recept zijn de frietjes maar die kun je ook vervangen door zilvervliesrijst of een gebakken aardappeltje. De zeekraal is lekker zout van smaak en geeft het gerecht nèt even wat meer smaak. Snel aan de slag.

Kabeljauwhaasje met mosterdsaus
Heerlijke makkelijke maaltijd!

Kabeljauwhaasje met mosterdsaus

Een heerlijk stukje kabeljauw in een fijne mosterdsaus, makkelijk te maken!
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd25 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: kabeljauw, kookroom, mosterd, wortel, zeekraal
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Equipment

  • oven
  • koekenpan

Ingrediënten

  • 4 stukjes kabeljauwhaasje
  • 250 gram wortelen
  • 1 grote prei
  • 1 bakje zeekraal
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el Franse mosterd
  • 4 el peterselie fijn gesnipperd
  • 100 ml kookroom
  • 150 ml groentenbouillon
  • boter (bijv roomboter om in te bakken)
  • peper
  • zout
  • 2 tl maizena

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Schrap de wortels schoon en maak de prei schoon. Snij ze beide in plakjes.
  • Neem een koekenpan erbij en doe hier wat boter in. Bak op een laag vuurtje de groenten wat aan en schenk dan de bouillon er bij. Breng het op smaak met wat versgemalen peper. Doe een deksel op de koekenpan en laat het geheel een minuut of 5 stoven.
  • Neem een kom erbij en doe hierin de kookroom, de 2 soorten mosterd en de peterselie en 2 theelepels maizena. Mix het geheel tot een gladde saus.
  • Pak een ovenschaal erbij en vet deze met boter in. Strooi wat peper en zout op de kabeljauwhaasjes. Haal het deksel van de koekenpan en schenk hier de helft van de saus bij. Schep de groente met saus in de ingevette ovenschaal.
  • Leg de vis op de groentemix giet de rest van de saus erover en dek de schaal af met een stuk aluminiumfolie.
  • Zet de schaal in de oven voor 20 minuutjes tot de vis gaar is. De laatste 5 minuten kun je het folie er af halen.
  • Ondertussen bak je in een koekenpan een aantal takjes zeekraal met een beetje olie voor een minuut of 3.
  • Haal ten slotte de schaal uit de oven en serveer met de zeekraal.
Kabeljauwhaasje met mosterdsaus
Even 20 minuutjes in de oven.

Kabeljauwhaasje met mosterdsaus

De zeekraal die we in dit recept gebruiken is vrij zout van zichzelf. Pas dus een beetje op met het gebruik van zout in dit gerecht. Je wilt natuurlijk niet dat je een zoute hap aan het eten bent. Zeekraal is vrij gemakkelijk een week in je koelkast te bewaren. Omdat we zeker niet het hele bakje gebruiken kun je de de overgebleven takjes bij een ander gerecht gebruiken. Een fijn recept hiervoor is bijvoorbeeld bij mosselen of in een lekkere zalmsalade.

Wil jij nog meer lekkere gerechten maken met kabeljauw in de hoofdrol? Probeer eens deze:

Kabeljauwhaasje met mosterdsaus

Tips voor wat variatie:

-Op de foto bij dit recept zie je Franse frietjes afgebeeld. Wil je het gerecht wat gezonder maken kies dan bijvoorbeeld voor zilvervliesrijst.

-Ook heel lekker is gewoon een gebakken aardappeltje, maar een beetje aardappelpuree zou er ook niet bij misstaan.

-Wil je de saus een wat scherpere smaak geven voeg dan nog een extra eetlepel mosterd toe aan de saus.

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Meer inspiratie voor leuke recepten die eventueel niet op mijn website staan? Kijk eens op de site van Girls Who Magazine, leuke artikelen, goede hotspots en nog veel meer leuks.

26 gedachten over “Kabeljauwhaasje met mosterdsaus”

  1. Pingback: Verse bloemkoolsalade - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Kabeljauwhaasje op een bedje van ratatouille - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *