Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Schrap de wortels schoon en maak de prei schoon. Snij ze beide in plakjes.
Neem een koekenpan erbij en doe hier wat boter in. Bak op een laag vuurtje de groenten wat aan en schenk dan de bouillon er bij. Breng het op smaak met wat versgemalen peper. Doe een deksel op de koekenpan en laat het geheel een minuut of 5 stoven.
Neem een kom erbij en doe hierin de kookroom, de 2 soorten mosterd en de peterselie en 2 theelepels maizena. Mix het geheel tot een gladde saus.
Pak een ovenschaal erbij en vet deze met boter in. Strooi wat peper en zout op de kabeljauwhaasjes. Haal het deksel van de koekenpan en schenk hier de helft van de saus bij. Schep de groente met saus in de ingevette ovenschaal.
Leg de vis op de groentemix giet de rest van de saus erover en dek de schaal af met een stuk aluminiumfolie.
Zet de schaal in de oven voor 20 minuutjes tot de vis gaar is. De laatste 5 minuten kun je het folie er af halen.
Ondertussen bak je in een koekenpan een aantal takjes zeekraal met een beetje olie voor een minuut of 3.
Haal ten slotte de schaal uit de oven en serveer met de zeekraal.
Nutrition Facts
Kabeljauwhaasje met mosterdsaus
Amount per Serving
Calories
117
% Daily Value*
Fat
9
g
14
%
Saturated Fat
6
g
38
%
Polyunsaturated Fat
0.5
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
29
mg
10
%
Sodium
211
mg
9
%
Potassium
234
mg
7
%
Carbohydrates
8
g
3
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
10976
IU
220
%
Vitamin C
5
mg
6
%
Calcium
39
mg
4
%
Iron
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.