Recept afdrukken

Tomaten-basilicum soep

Een heerlijke tomatensoep met verse basilicum.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Gang: Soep
Keuken: European
Trefwoord: basilicum, kookroom, tomaat
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Equipment

Ingrediënten

  • 10 stuks Roma tomaten
  • 20 blaadjes verse basilicum
  • 3 uien
  • 1 winterwortel
  • 4 el olijfolie
  • 1 pakje kookroom ( we gebruiken een paar scheutjes)
  • 1/2 ltr groentebouillon
  • 1 ciabatta ( mag afbak zijn)

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 220 graden.
  • Pel de uien en snij ze vervolgens in grove stukken. Schrap de winterwortel schoon en snij ook deze in stukken. De tomaten snijden we door het midden.
  • Neem een grote soeppan erbij en verwarm hierin de olijfolie. Bak vervolgens de uien en de wortel hier in aan. Voeg na een paar minuten de tomaten toe. Laat deze groente met de deksel op de pan een kwartiertje stoven op een laag vuurtje.
  • Voeg de bouillon aan de groente toe en breng het geheel aan de kook. Laat het daarna een paar minuutjes doorkoken op laag vuur.
  • Bak intussen de ciabatta af in de oven. ( gemiddeld een minuutje of 8 tot 9 )
  • Als laaste voeg je de basilicumblaadjes toe aan de soep en met je staafmixer pureer je hem helemaal glad.
  • Heerlijk Happen!

Notities

-Schenk een beetje room in de kommetjes net voor het serveren. 
-Strooi nog wat vers gemalen peper over de soep.