1pakjekookroom - ( we gebruiken een paar scheutjes)
1/2ltrgroentebouillon
1ciabatta - ( mag afbak zijn)
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 220 graden.
Pel de uien en snij ze vervolgens in grove stukken. Schrap de winterwortel schoon en snij ook deze in stukken. De tomaten snijden we door het midden.
Neem een grote soeppan erbij en verwarm hierin de olijfolie. Bak vervolgens de uien en de wortel hier in aan. Voeg na een paar minuten de tomaten toe. Laat deze groente met de deksel op de pan een kwartiertje stoven op een laag vuurtje.
Voeg de bouillon aan de groente toe en breng het geheel aan de kook. Laat het daarna een paar minuutjes doorkoken op laag vuur.
Bak intussen de ciabatta af in de oven. ( gemiddeld een minuutje of 8 tot 9 )
Als laaste voeg je de basilicumblaadjes toe aan de soep en met je staafmixer pureer je hem helemaal glad.
-Schenk een beetje room in de kommetjes net voor het serveren. -Strooi nog wat vers gemalen peper over de soep.
Nutrition Facts
Tomaten basilicum soep
Amount per Serving
Calories
309
% Daily Value*
Fat
2
g
3
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
0.2
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
0.3
mg
0
%
Sodium
587
mg
26
%
Potassium
190
mg
5
%
Carbohydrates
62
g
21
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
11
g
22
%
Vitamin A
2838
IU
57
%
Vitamin C
8
mg
10
%
Calcium
33
mg
3
%
Iron
0.4
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.