Go Back
kip van het draaispit met aardappeltjes

Kip van het draaispit met aardappeltjes

Francine
Een heerlijk sappig kippetje met krokant korstje van het draaispit.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4

Equipment

  • oven met draaispit

Ingredi├źnten
  

  • 1 hele kip
  • 2 el persillade
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 bouquet garni
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 1 zak gemengde aardappeltjes

Instructies
 

  • Neem de kip erbij en giet een beetje olijfolie erover. Schep de persillade, het paprikapoeder en de kerrie erop en masseer de hele kip hiermee in. Zet de kip in de koelkast voor minimaal 24 uur om te marineren.
  • Rijg de kip aan het spit. Duw dan het bouquet garni en twee halve citroenen in de holte erbij. Duw vervolgens de prikkers van het draaispit goed vast in de kip.
  • Zet de oven aan op de grill-stand ( zodat de kip gaat draaien) Onder de kip zet je een schaal om het vet op te vangen. Laat hem eerst 15 minuten op laag vermogen grillen. Daarna verhoog je hem naar midden vermogen.
  • Snij de aardappeltjes door het midden en doe ze in een schaalt. Schenk er een scheutje olijfolie over en bestrooi met een eetlepel persillade. Zet dan deze schaal onder de kip. ( Doe dit in het laatste half uur dat de kip in de oven staat. )
  • Haal de kip van het spit en de aardappeltjes uit de oven en serveer.
  • Heerlijk Happen

Notities

-Serveer met een lekkere groene salade.
-Zit de kip te los, of bungelen de poten iets, bindt dan het vlees vast met wat bind-touw.