Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem de kip erbij en giet een beetje olijfolie erover. Schep de persillade, het paprikapoeder en de kerrie erop en masseer de hele kip hiermee in. Zet de kip in de koelkast voor minimaal 24 uur om te marineren.
Rijg de kip aan het spit. Duw dan het bouquet garni en twee halve citroenen in de holte erbij. Duw vervolgens de prikkers van het draaispit goed vast in de kip.
Zet de oven aan op de grill-stand ( zodat de kip gaat draaien) Onder de kip zet je een schaal om het vet op te vangen. Laat hem eerst 15 minuten op laag vermogen grillen. Daarna verhoog je hem naar midden vermogen.
Snijd de aardappeltjes door het midden en doe ze in een schaal. Schenk er een scheutje olijfolie over en bestrooi met een eetlepel persillade. Zet dan deze schaal onder de kip. ( Doe dit in het laatste half uur dat de kip in de oven staat. )
Haal de kip van het spit en de aardappeltjes uit de oven en serveer.
Heerlijk Happen!
-Serveer met een lekkere groene salade.-Zit de kip te los, of bungelen de poten iets, bindt dan het vlees vast met wat bind-touw.
Nutrition Facts
Kip van het draaispit met aardappeltjes
Amount per Serving
Calories
11
% Daily Value*
Fat
0.2
g
0
%
Saturated Fat
0.03
g
0
%
Polyunsaturated Fat
0.1
g
Monounsaturated Fat
0.04
g
Cholesterol
0.2
mg
0
%
Sodium
1
mg
0
%
Potassium
52
mg
1
%
Carbohydrates
3
g
1
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
0.4
g
1
%
Vitamin A
152
IU
3
%
Vitamin C
15
mg
18
%
Calcium
14
mg
1
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.