Go Back
Gepofte zoete aardappel met chili

Gepofte zoete aardappel met chili

Francine
Een fijn no-waste recept met de inmiddels vaak gebruikte zoete aardappel.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen

Equipment

  • oven

Ingredi├źnten
  

  • 5 zoete aardappels (kleintjes)
  • 2 avocado's
  • 1 citroen
  • Chili con carne (restje uit de vriezer)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Prik de aardappels in met een mesje en leg ze op een stuk bakpapier op een bakblik. Zet in de oven voor ongeveer 40 minuten tot ze helemaal zacht zijn.
  • In de tussentijd maken we de avocado creme. Snijd de avocado's door het midden en lepel het vruchtvlees eruit. Doe in een mixer met het sap van de citroen. Mix tot een gladde dressing. ( voeg evetueel wat water toe als hij te dik blijft)
  • Verwarm in een pannetje de chili. ( Het recept hiervoor vind je terug op mijn website )
  • Zodra de aardappels klaar zijn haal je ze uit de oven en snij je ze voorzichtig open. Schep er de chili in en garneer met de avocado dressing.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Het recept voor de chili vind je hier. 
Trefwoord avocado, chili, zoete aardappel