Gepofte zoete aardappel met chili

Gepofte zoete aardappel met chili

Inmiddels kunnen we de zoete aardappel wel ingeburgerd noemen want hij wordt zelfs verkocht in mijn buurt-supertje hier in het dorp. Nou is het niet zo dat hij dan gelijk elke week hier op het menu staat, maar zo nu en dan verschijnt hij ten tonele. dit recept is eigenlijk ontstaan omdat ik een flinke pan chili over had. Die gooi je natuurlijk niet weg, en in de koelkast lagen een drietal avocado’s waarvan ik niet helemaal zeker wist àls ik ze zou opensnijden of ze dan nog wel groen zouden zijn. En gelukkig bleken ze dat wel te zijn! Ik maakte er een heerlijke avocado crème van om bij deze gepofte zoete aardappel met chili te gebruiken als dressing. Wij aten samen een aantal van deze aardappels als diner, maar ze zouden ook helemaal niet misstaan op een tex-mex feestje met wat tortilla chips en een fijne salsa.

Gepofte zoete aardappel met chili
De avocado crème maakt het helemaal af.

Gepofte zoete aardappel met chili

Een fijn no-waste recept met de inmiddels vaak gebruikte zoete aardappel.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd40 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: avocado, chili, zoete aardappel
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Equipment

  • oven

Ingrediënten

  • 5 zoete aardappels (kleintjes)
  • 2 avocado's
  • 1 citroen
  • Chili con carne (restje uit de vriezer)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Prik de aardappels in met een mesje en leg ze op een stuk bakpapier op een bakblik. Zet in de oven voor ongeveer 40 minuten tot ze helemaal zacht zijn.
  • In de tussentijd maken we de avocado creme. Snijd de avocado's door het midden en lepel het vruchtvlees eruit. Doe in een mixer met het sap van de citroen. Mix tot een gladde dressing. ( voeg evetueel wat water toe als hij te dik blijft)
  • Verwarm in een pannetje de chili. ( Het recept hiervoor vind je terug op mijn website )
  • Zodra de aardappels klaar zijn haal je ze uit de oven en snij je ze voorzichtig open. Schep er de chili in en garneer met de avocado dressing.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Het recept voor de chili vind je hier
Een heerlijk no-waste recept, waarmee ik flink weer wat verspilling ben tegengegaan.

Gepofte zoete aardappel met chili

Om nou gelijk te roepen dat een zoete aardappel véél gezonder is dan een gewone aardappel, zo ver wil ik niet gaan. Hij hoort er in ieder geval niet bij thuis. Het is namelijk een groente. Wel weer een hele lekkere, en ook al duizenden jaren oud. Inmiddels tref je hem wereldwijd aan staat hij hoog op de lijst van meest belangrijke voedselgewas van de wereld. Zo heb je de roze en de oranje variant. De oranje bevat zoals je wel kunt raden meer B-caroteen.

Wil jij nog meer lekkere recepten met een Mexicaans tintje proberen? Maak dan eens één van deze:

Gepofte zoete aardappel met chili
Heerlijke hapjes die je ook voor een Tex-Mex feestje zou kunnen maken.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *