Spicy pompoen chili con carne

Spicy pompoen chili con carne

Een heerlijke pot vol eten waar je keuken heerlijk naar gaat ruiken. Op dit soort momenten is het jammer dat we via het web nog geen geuren kunnen overbrengen. Want wat fijn zou het zijn als je op een knopje kon drukken om eventjes te ruiken wat er bij mij in de stoofpan zat! Dan hoefde je al helemaal niet te twijfelen of je deze spicy pompoen chili con carne zou gaan maken. Los van dat het goed smaakt is het ook nog eens een lekker makkelijk gerecht en een one-pot-wonder. Geen gedoe met veel afwas en een hele keuken die weer opgeruimd moet worden. Gewoon alles in één. en dezelfde stoofpan en serveren maar.

Spicy pompoen chili con carne
Met een pan als deze kun je flink smullen, blijft er wat over vries het dan gewoon in.

Spicy pompoen chili con carne

Zin een lekkere spicy chili? We geven er een herfstig tintje aan met de toevoeging van pompoen.
Voorbereidingstijd25 min
Bereidingstijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: chili, kidney bonen, pompoen, zwarte bonen
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Equipment

  • stoofpan

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt
  • 2 witte uien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 10 champignons
  • ½ flespompoen
  • 1 blik kidney bonen ( ongeveer 200 gram)
  • 1 blik zwarte bonen (ongeveer 200 gram)

Kruiden / specerijen / extra toevoegingen

  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 pakje tomato frito
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • zwarte peper
  • zout

Instructies

  • Maak eerst de groenten schoon, pel de ui, haal het velletje van de pompoen, en de knoflooktenen.
  • Hak de ui, tomaat, pompoen, paprika en champignons in gelijke blokjes. De knoflook snipper je fijn.
  • Verhit de pan en bak eerst de ui en de knoflook glazig, voeg daarna de rest van de groenten toe en bak al omscheppend voor een minuut of 5. Voeg dan de uitgelekte blikjes bonen toe. Bak voor weer een aantal minuten en schep dan in een grote kom.
  • Voeg het gehakt toe aan de pan en breng op smaak met peper, zout, chilipoeder, korianderpoeder en het paprikapoeder. Rul het gehakt en voeg de tomatenpuree toe.
  • Schep de groente terug in de pan erbij en schenk de tomato frito in de pan erbij. Roer het geheel goed door elkaar en laat het verder op een laag vuurtje voor een uurtje pruttelen.
  • Na het uur is de chili klaar en kun je aan tafel.
  • Heerlijk Happen!

Notities

-Heb je geen tomato frito in huis neem dan een blikje tomatenblokjes of passata. 
-Serveer met bijvoorbeeld tortilla chips of zoete aardappel. 
We geven er een herfstig tintje aan met de toevoeging van pompoen.

Spicy pompoen chili con carne

Chili con carne kent zijn oorsprong in Mexico- Verenigde Staten. Waren het nou de Mexicanen die er het eerst mee kwamen of toch de Amerikanen? We zullen het nooit weten… Het recept op zich geeft ook lekker veel ruimte voor je eigen interpretatie want er is geen vast recept voor. De ingrediënten kunnen variëren en dat maakt het gelijk ook een fijne pot om restjes groente in te verwerken. Ook verschillende soorten specerijen zijn toe te voegen aan deze stoof. En zelfs fruit kan aan de chili toegevoegd worden, hoewel ik regelmatig hoor dat niet iedereen dol is op warm fruit in zijn eten. Het zou bijvoorbeeld met mango wel een pittig-zoet gerecht kunnen worden.

Wil jij nog meer recepten maken die op de Mexicaanse keuken geïnspireerd zijn? Probeer eens deze:

Een fijne gezins-pan vol.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

1 gedachte over “Spicy pompoen chili con carne”

  1. Pingback: Gepofte zoete aardappel met chili - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *