Lekker pittige pompoen hummus
Recept afdrukken

Lekker pittige pompoen hummus

Een heerlijk romige dip die je bij je borrelplank kunt serveren.
Voorbereidingstijd10 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Libanees
Trefwoord: chilipoeder, citroen, kikkererwt, paprikapoeder, tahin
Porties: 1 kom
Auteur: Francine

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten 400 gram ( uitlek gewicht 250 gr )
  • 250 gr pompoenblokjes (gekookt)
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el tahin
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl chilipoeder
  • ½ tl gerookt paprikapoeder + extra voor garneren

Instructies

  • Kook eerst de pompoenblokjes tot ze zacht zijn. Giet ze af en laat even afkoelen.
  • Laat het blik kikkererwten in een vergiet uitlekken.
  • Neem je keukenmachine erbij en doe hierin de pompoenblokjes en de kikkererwten. Voeg hier de knoflook, tahin, het zout, de kruiden en specerijen, het sap van 1 citroen en 6 el olijfolie aan toe. Draai op hoge snelheid tot een gladde massa. Is het te droog naar je zin voeg dan nog wat extra olijfolie toe.
  • Schep het geheel in een kom en garneer het met wat extra olijfolie, paprikapoeder en bijvoorbeeld wat zwarte sesamzaadjes.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Om de hummus mooi te garneren kun je nog wat extra zwarte sesampitjes erop strooien , en bijvoorbeeld wat persillade. 
Laat hem een nacht in de koelkast staan, dan trekken alle kruiden en specerijen goed in.