Geschatte leestijd: 3 minuten
Pittig? Jawel jullie hebben me al vele malen horen zeggen dat ik helemaal niet zo van pittig eten ben. Maar zo nu en dan waag ik me er eens aan, zeker als een recept het wel kan hebben. En misschien begin ik er een beetje aan te wennen, wie zal het zeggen. Bij een dipje als deze lekker pittige pompoen hummus kan hij dat prima hebben. Overigens ook nog eens kinderlijk eenvoudig te maken, en tijdens het maken bedacht ik me dat ik dat veel te weinig doe. Tegenwoordig kun je al zoveel verschillende smaken en merken hummus in de supermarkt kopen dat we onze fantasie daarmee een beetje op stil zetten. Wat eeuwig zonde is, want dat vind ik nou zo heerlijk aan recepten verzinnen. Lekker je creativiteit erin kwijt, en smaken uittesten en proberen.

Lekker pittige pompoen hummus
De herkomst van de kikkererwt is te vinden in het oude Anatolië. Ofwel klein Azië dat een deel van Turkije beslaat. Het gebied op zich is niet bepaald klein te noemen met ruim 756.000 vierkante kilometer. Uitrekkend van de Egeïsche zee tot aan de zee van Marmara, en de zwarte zee. De erwtjes worden al ruim 8000 jaar gekweekt en zijn vanhieruit verspreid over India, Marokko, Iran en zelfs in Australië.

Ze hebben een tropisch klimaat nodig om te groeien en de plant bloeit in juni en juli. Het gebied rond de Levant staat bekend als een vegetarisch gebied en de kikkererwt is een goede basis voor eiwitten. Een goede vleesvervanger dus.

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Lekker pittige pompoen hummus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 blik kikkererwten - 400 gram ( uitlek gewicht 250 gr )
- 250 gr pompoenblokjes (gekookt)
- 2 tenen knoflook
- 3 el tahin
- 1 citroen
- olijfolie
- 1 tl zeezout
- 1 tl chilipoeder
- ½ tl gerookt paprikapoeder - + extra voor garneren
En zo maak je het:
- Kook eerst de pompoenblokjes tot ze zacht zijn. Giet ze af en laat even afkoelen.
- Laat het blik kikkererwten in een vergiet uitlekken.
- Neem je keukenmachine erbij en doe hierin de pompoenblokjes en de kikkererwten. Voeg hier de knoflook, tahin, het zout, de kruiden en specerijen, het sap van 1 citroen en 6 el olijfolie aan toe. Draai op hoge snelheid tot een gladde massa. Is het te droog naar je zin voeg dan nog wat extra olijfolie toe.
- Schep het geheel in een kom en garneer het met wat extra olijfolie, paprikapoeder en bijvoorbeeld wat zwarte sesamzaadjes.
- Heerlijk Happen!
Nog meer lekkere dipjes proberen zoals Lekker pittige pompoen hummus? Dat kan maak ook maar eens één van de volgende:
- Deze heerlijke velderwtjes&kikkererwten hummus.
- Of deze heerlijke dip van buurman Marco, zijn geheime recept.
- Maar ook deze homemade kruidenboter smeert lekker weg.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Pingback: Kip met pittige kerriesaus en appeltjes - Heerlijke Happen
Pingback: Sushi met matcha hummus en mango - Heerlijke Happen
Pingback: Flespompoen uit de oven met geitenkaas - Heerlijke Happen
Pingback: Filodeeg hapje met feta dip en sesampitjes - Heerlijke Happen
Pingback: Vegetarische kikkererwt stoofpot met feta - Heerlijke Happen
Pingback: Crown prince pompoen met romanesco - Heerlijke Happen
Pingback: Eiwrap met pittige kip en salsa, heerlijk Mexicaans - Heerlijke Happen
Pingback: Pittige Chicago style Giardiniera - Heerlijke Happen
Pompoen is mijn favoriet
Pingback: Pittige ras el hanout pompoensoep - Heerlijke Happen