Go Back
Kruidige pompoensalade met feta

Kruidige pompoensalade met feta

Francine
Een heerlijke lauwwarme salade met een fijne kruidige smaak.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Bijgerecht
Keuken European
Porties 4 personen

Equipment

  • koekenpan

Ingrediënten
  

  • 250 gr pompoenblokjes
  • 200 gr spinazie
  • 50 gr feta gebrokkeld
  • 50 gr gedroogde cranberry's
  • 4 el granaatappelpitjes
  • 1 el ras-el-hanout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil de pompoen ( Gebruik je blokjes uit het versschap dan hoeft dat niet) snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
  • Verhit de koekenpan en doe er wat olijfolie in, bak de pompoen gaar in een minuutje of 15. Bestrooi tijdens het bakken met de ras-el-hanout.
  • Neem een grote kom erbij en doe hierin eerst de spinazie.
  • Wanneer de pompoen gebakken is laat je hem heel even afkoelen in de koekenpan en dan schep je de blokjes in de kom op de spinazie.
  • Maak de salade af met de rest van de ingrediënten.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Je kunt voor de smaak nog wat extra vers gehakte peterselie op de salade strooien, en maak hem af met wat olijfolie als dressing, dat hoeft natuurlijk niet. 
Trefwoord feta, granaatappelpitjes, pompoen, spinazie