Kruidige pompoensalade met feta

Kruidige pompoensalade met feta

Een heerlijke lauwwarme salade met een fijne kruidige smaak.
Kruidige pompoensalade met feta

Er zijn van die kruidenpotjes die je opentrekt en dan die geur! Natuurlijk blijft mijn eigen favoriet de persillade, maar ik gebruik tegenwoordig ook veel de ras-el-hanout. Hier kunnen tot wel twintig verschillende specerijen in verwerkt worden. Een heerlijke mengelmoes van smaken die tezamen je gerecht dus een knaller aan smaak geven. Wel een beetje oppassen met de hoeveelheid want je kunt natuurlijk flink uitschieten. De laatste tijd komen er een flinke hoeveelheid recepten met pompoen op mijn website terecht en dat heeft een reden. Veelal omdat ik de pompoen gewoon heel lekker vind, maar ook omdat ze vaak zo groot zijn en ik dan restjes overhoud. Zo ook in dit geval, en er was gelukkig precies genoeg over om er deze fijne kruidige pompoensalade met feta mee te maken.

Kruidige pompoensalade met feta
Geserveerd in een favoriete kom van mij.
Kruidige pompoensalade met feta

Kruidige pompoensalade met feta

Een heerlijke lauwwarme salade met een fijne kruidige smaak.
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: feta, granaatappelpitjes, pompoen, spinazie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

koekenpan
Grote kom

Ingrediënten: 

 • 250 gr pompoenblokjes
 • 200 gr spinazie
 • 50 gr feta - gebrokkeld
 • 50 gr gedroogde cranberry's
 • 4 el granaatappelpitjes
 • 1 el ras-el-hanout
 • olijfolie

En zo maak je het:

 • Schil de pompoen ( Gebruik je blokjes uit het versschap dan hoeft dat niet) snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
 • Verhit de koekenpan en doe er wat olijfolie in, bak de pompoen gaar in een minuutje of 15. Bestrooi tijdens het bakken met de ras-el-hanout.
 • Neem een grote kom erbij en doe hierin eerst de spinazie.
 • Wanneer de pompoen gebakken is laat je hem heel even afkoelen in de koekenpan en dan schep je de blokjes in de kom op de spinazie.
 • Maak de salade af met de rest van de ingrediënten.
Je kunt voor de smaak nog wat extra vers gehakte peterselie op de salade strooien, en maak hem af met wat olijfolie als dressing, dat hoeft natuurlijk niet. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Kruidige pompoensalade met feta

Naast pompoen heb ik ook twee verschillende soorten fruit verwerkt in deze salade. De granaatappelpitjes en gedroogde cranberry’s. Wist je dat de granaatappels groeien aan een struik en niet aan een boom? En de handgranaat is óók naar de granaatappel vernoemd, de reden daarvoor mag duidelijk zijn. Het is een flink ingewikkelde vrucht om te pellen en alle zaadjes eruit te wippen. Maar hij is wel heel lekker zoet. Gelukkig kun je tegenwoordig ook bakjes met de pitjes al gepeld uit de vrucht kopen in de supermarkt. Maar je zou het eigenlijk eens gewoon zelf moeten doen, schort aan en rustig helemaal leeg maken. Een heel mindfull werkje 😉

Jij dus ook zo gek op pompoen zoals Kruidige pompoensalade met feta? Hier heb je nog een aantal recepten die je echt eens moet maken:

Kruidige pompoensalade met feta
en blijft er van deze salade nog wat over? Die kun je prima de dag erna ook nog eten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept