Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Let op de tijden hier aangegeven zijn een indicatie. Je moet echt kijken op je thermometer of en wanneer het vlees gaar is en de juiste kerntemperatuur heeft.
We maken eerst de persillade-kruiden rub. Haal de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en doe ze in een maatbeker. Haal het velletje van de knoflook en voeg ook deze toe. Schep de persillade erbij en schenk de olijfolie in de beker. Neem je staafmixer erbij en pureer het geheel tot je een gladde groene saus hebt.
Bestrooi de bout met peper en zout en leg hem in een schaal. Giet de kruidenmix erop en masseer de hele bout aan alle kanten er mee in. En nu een nachtje in de koelkast laten marineren.
Haal de volgende dag de bout ruim op tijd uit de koelkast om hem op kamertemperatuur te laten komen en verwam dan je oven voor op 180 graden.
Prik de thermometer in het midden van het vlees ( niet op of tegen het bot aan) en stel de kerntemperatuur van je oven in op 56 graden. Oven dicht en wachten maar! Heb jij een losse thermometer in het vlees geprikt, check dan zo nu en dan op hoeveel graden hij is.
Ik heb aan het einde nog even heel kort aan beide zijdes de bout onder de grill gelegd, en daarna hem een kwartier laten rusten. ( Het vlees gaart dan dus ook nog door )