In de oven gegaarde lamsbout met persillade

In de oven gegaarde lamsbout met persillade

Geschatte leestijd: 4 minuten

Lamsvlees is voor mij wel een traktatie, het is namelijk niet heel goedkoop. Nu koop ik liever een heel fijn stuk vlees en eet een andere dag vega dan dat ik aan de kiloknallers begin. Nu had ik het geluk dat ik was uitgenodigd voor een heel fijn persdiner door Crisp. Na het diner kregen we allemaal een heerlijk tegoed om in de webshop te gebruiken. Ik speurde eens wat rond en mijn oog viel op deze lamsbout. Ideaal te gebruiken voor de kerst dit jaar! Lamsvlees en persillade gaan heel goed samen en laat ik nou een héél groot fan zijn van deze kruidenmix…. Ik ging aan de slag en maakte deze in de oven gegaarde lamsbout met persillade. De foto’s spreken voor zich hoé goed het gelukt is! Een lamsbout recept

In de oven gegaarde lamsbout met persillade
Perfect gegaard en prachtige rosé.

In de oven gegaarde lamsbout met persillade.

Temperatuur en weten hoe heet het in de oven is dat is heel belangrijk bij de lamsbout met persillade. Je wilt natuurlijk niet dat het mislukt en de bout veel te ver door gaart. En het al oude spreekwoord “meten is weten” komt hier dan ook goed van pas. Nu ben ik in het bezit van een wel hele fijne oven met bijvoorbeeld een draaispit, droogfunctie en ook een thermometer.

In de oven gegaarde lamsbout met persillade
Een mooie bout van 800 gram met het bot er nog in.

Deze plug je aan de zijkant in de oven en je stelt precies in op welke kerntemperatuur je het vlees wilt hebben. En dan doet de oven het werk voor je! Heb je nou niet zo’n soort oven, dan moet je een losse thermometer gebruiken. Met deze handige functie hoef je geen zorgen te maken over het bereiken van de juiste temperatuur.

Het is een gemakkelijke oplossing die je kan helpen om perfect gegaard vlees te bereiden. Of je nu een geavanceerde oven hebt of een eenvoudige thermometer, je kan altijd genieten van heerlijke maaltijden.

De oven doet in dit geval al het werk.

Je kunt namelijk echt niet raden hoe het vlees er vanbinnen uitziet aan de hand van hoe bruin hij er aan de buitenkant uitziet. En als je van grote stukken vlees bakken houdt dan komt hij zeker nog een andere keer wel van pas! Een goede investering voor in je keuken dus.

In de oven gegaarde lamsbout met persillade
Het vlees is rosé gebakken op zijn lekkerst.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

In de oven gegaarde lamsbout met persillade

In de oven gegaarde lamsbout met persillade

Een perfect gegaarde lamsbout met een fantastische persillade-rub

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 13 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: knoflook, lamsbout, persillade, rozemarijn, tijm
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 3 personen
calorieën: 775kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Let op de tijden hier aangegeven zijn een indicatie. Je moet echt kijken op je thermometer of en wanneer het vlees gaar is en de juiste kerntemperatuur heeft.
 • We maken eerst de persillade-kruiden rub. Haal de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en doe ze in een maatbeker. Haal het velletje van de knoflook en voeg ook deze toe. Schep de persillade erbij en schenk de olijfolie in de beker. Neem je staafmixer erbij en pureer het geheel tot je een gladde groene saus hebt.
 • Bestrooi de bout met peper en zout en leg hem in een schaal. Giet de kruidenmix erop en masseer de hele bout aan alle kanten er mee in. En nu een nachtje in de koelkast laten marineren.
 • Haal de volgende dag de bout ruim op tijd uit de koelkast om hem op kamertemperatuur te laten komen en verwam dan je oven voor op 180 graden.
 • Prik de thermometer in het midden van het vlees ( niet op of tegen het bot aan) en stel de kerntemperatuur van je oven in op 56 graden. Oven dicht en wachten maar!
  Heb jij een losse thermometer in het vlees geprikt, check dan zo nu en dan op hoeveel graden hij is.
 • Ik heb aan het einde nog even heel kort aan beide zijdes de bout onder de grill gelegd, en daarna hem een kwartier laten rusten. ( Het vlees gaart dan dus ook nog door )
 • Serveer met een fijne cranberrysaus
 • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ben jij net als ik ook dol op lamsvlees zoals In de oven gegaarde lamsbout met persillade? Ik heb nog meer lekkere recepten voor je:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » In de oven gegaarde lamsbout met persillade

lamsbout recept

6 gedachten over “In de oven gegaarde lamsbout met persillade”

 1. Pingback: In bier gestoofde hazenbout met kastanje champignons - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Handige tips voor de mooiste Kersttafel - Heerlijke Happen

 3. Pingback: BBQ Meatup bij de Crole Hoeve - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Lamsbout met zomerse tomatensalsa - Heerlijke Happen

 5. Pingback: Irish stew met soda bread uit Ierland - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept