Go Back
Gebakken kalkoen met pompoensalade

Gebakken kalkoen met pompoensalade

Francine
Een light-weight salade, maar wel genieten van je eten!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Gang lunch
Keuken European
Porties 1 persoon

Equipment

  • koekenpan

Ingrediënten
  

  • 100 gr kalkoenfilet
  • 150 gr pompoenblokjes
  • 25 gr pistache nootjes gehakt
  • spinazieblaadjes
  • gemengde sla
  • ½ gele paprika
  • olijfolie
  • kipkruiden

Instructies
 

  • Kruid de kalkoen en schep er een eetlepel olijfolie bij.
  • Snij de paprika in blokjes, ik kocht de pompoen al voorgesneden in de supermarkt.
  • Neem een koekenpan erbij en doe hier een beetje olijfolie in. Bak hier de pompoen met de paprika in voor een minuutje of 10. Voeg dan de kalkoen toe en bak tot hij gaar is.
  • In een ander klein pannetje rooster je de pistachenootjes en hak ze dan fijn.
  • Leg de spinazie op het bord en daarop de sla.
  • Schep de kalkoen-groentemix uit de koekenpan op de sla en garneer met de pistachenootjes.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Als dressing zou je een beetje olijfolie met wat mosterd kunnen mix er deze erover druppelen. 
Trefwoord kalkoen, pistache, pompoen, spinazie