Gebakken kalkoen met pompoensalade

Gebakken kalkoen met pompoensalade

Een light-weight salade, maar wel genieten van je eten!
Gebakken kalkoen met pompoensalade

In mijn hele zoektocht naar een iets lichter gewicht moet ik natuurlijk mijn voeding onder de loep nemen. Want ieder pondje gaat door het mondje! Ja wat een ongelofelijke dooddoener is dat toch maar wel heel erg waar. Zeker in het vak wat ik beoefen is het niet persé heel makkelijk om altijd gezonde keuzes te maken. Een lunch hier, een diner daar, een opening van een restaurant, een fijn food-event en zo kan ik nog wel even doorgaan. Neem dan ook de wijntjes die daarbij geserveerd worden en zo ontstond het dat ik een kast vol met prachtige jeans heb liggen die ik met geen mogelijkheid meer dicht krijg. Tijd voor een rigoreuze aanpak. Dry-januari doe ik aan mee, ik heb de events even op een laag pitje gezet en uit eten is er ook even niet bij. Voor de lunch serveerde ik mezelf deze fijne gebakken kalkoen met pompoensalade.

Gebakken kalkoen met pompoensalade
Heerlijk die gekruide pompoenblokjes.
Gebakken kalkoen met pompoensalade

Gebakken kalkoen met pompoensalade

Een light-weight salade, maar wel genieten van je eten!
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: kalkoen, pistache, pompoen, spinazie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 persoon
Auteur: Francine

Benodigdheden:

koekenpan
klein pannetje

Ingrediënten: 

 • 100 gr kalkoenfilet
 • 150 gr pompoenblokjes
 • 25 gr pistache nootjes gehakt
 • spinazieblaadjes
 • gemengde sla
 • ½ gele paprika
 • olijfolie
 • kipkruiden

En zo maak je het:

 • Kruid de kalkoen en schep er een eetlepel olijfolie bij.
 • Snij de paprika in blokjes, ik kocht de pompoen al voorgesneden in de supermarkt.
 • Neem een koekenpan erbij en doe hier een beetje olijfolie in. Bak hier de pompoen met de paprika in voor een minuutje of 10. Voeg dan de kalkoen toe en bak tot hij gaar is.
 • In een ander klein pannetje rooster je de pistachenootjes en hak ze dan fijn.
 • Leg de spinazie op het bord en daarop de sla.
 • Schep de kalkoen-groentemix uit de koekenpan op de sla en garneer met de pistachenootjes.
Als dressing zou je een beetje olijfolie met wat mosterd kunnen mix er deze erover druppelen. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Gebakken kalkoen met pompoensalade
Kalkoen is lekker licht vlees.

Gebakken kalkoen met pompoensalade

Kalkoen zoals gebruikt in gebakken kalkoen met pompoensalade.is dan een ideale manier om van een stukje vlees te genieten. Het is lekker licht, er zit geen vet aan en smaakt toch heel prima. Natuurlijk een flinke berg groente erbij. Vooral de zachte stukjes pompoen zijn erg lekker bij deze salade. Op deze manier je lunch eten is dus helemaal niet vervelend en je raakt er aardig vol van. Het makkelijkste om sneller wat gewicht te verliezen is door de koolhydraten te laten staan. En nog zo’n open deur: meer bewegen. Jullie kunnen allemaal op Instagram mijn activiteiten zien. Ik post daar het verloop van mijn hardloop-carrière die inmiddels toch redelijk serieuze vormen aan begint te nemen! Nog even en ik pas die broeken uit mijn kast weer. 😉

Pompoen oh pompoen, zoals Gebakken kalkoen met pompoensalade ik krijg er geen genoeg van! Jij ook niet? Check dan eens onderstaande toppers:

Gebakken kalkoen met pompoensalade
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

2 gedachten over “Gebakken kalkoen met pompoensalade”

 1. Pingback: Kruidige pompoensalade met feta - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Pompoen gehakt pie gekruid met pumpkin spices - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept