Go Back
Romige chocolademousse van Aquafaba

Romige chocolademousse van Aquafaba

Francine
Een choco-mousse waar je van kunt blijven eten!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 2 uur
Gang Nagerecht
Keuken European
Porties 4 bakjes

Equipment

  • keukenmachine

Ingredi├źnten
  

  • 2 blikken kikkererwten ( een blik van 400 gram )
  • 150 gram pure chocolade
  • 3 el maple sirop

Instructies
 

  • Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en vang het vocht op in een kom.
  • Smelt de chocolade au-bain-marie. Blijf roeren tot het een beetje afkoelt maar nog wel vloeibaar is.
  • In je keukenmachine klop je het vocht tot een stevig schuim. Let op dit kan wel even 10 minuutjes duren. Daarom smelten we in de tussentijd de chocolade.
  • Voeg de maple sirop en de chocolade toe aan het schuim en klop nog even op hoge snelheid. Schenk het dan in de kommetjes. Ik haalde er 4 goed gevulde kommetjes uit.
  • Zet minimaal twee uur in de koelkast en laat opstijven. Serveer met wat kokosflakes.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Wat te doen met de kikkererwten dan? Die kun je lekker bakken in de aifryer als snack bijvoorbeeld. Maar je kunt er ook Vega gehaktballen mee maken! We gooien dus niks weg. 
Trefwoord chocolade, kikkererwtenvocht, maple sirop