Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en vang het vocht op in een kom.
Smelt de chocolade au-bain-marie. Blijf roeren tot het een beetje afkoelt maar nog wel vloeibaar is.
In je keukenmachine klop je het vocht tot een stevig schuim. Let op dit kan wel even 10 minuutjes duren. Daarom smelten we in de tussentijd de chocolade.
Voeg de maple sirop en de chocolade toe aan het schuim en klop nog even op hoge snelheid. Schenk het dan in de kommetjes. Ik haalde er 4 goed gevulde kommetjes uit.
Zet minimaal twee uur in de koelkast en laat opstijven. Serveer met wat kokosflakes.
Heerlijk Happen!
Wat te doen met de kikkererwten dan? Die kun je lekker bakken in de aifryer als snack bijvoorbeeld. Maar je kunt er ook Vega gehaktballen mee maken! We gooien dus niks weg.
Nutrition Facts
Romige chocolademousse van Aquafaba
Amount per Serving
Calories
225
% Daily Value*
Fat
16
g
25
%
Saturated Fat
9
g
56
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
0.5
g
Monounsaturated Fat
5
g
Cholesterol
1
mg
0
%
Sodium
8
mg
0
%
Potassium
270
mg
8
%
Carbohydrates
17
g
6
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
9
g
10
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
15
IU
0
%
Vitamin C
0.01
mg
0
%
Calcium
28
mg
3
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.