Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Vul een grote kom met water en strooi en wat zout in. Laat de kokkels hier minimaal een half uur in weken. Ze "spugen" dan zelf het zand uit wat nog in de schelpen zit. Gooi de schelpen die kapot zijn of die drijven weg.
Hak de rode knoflook fijn, verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd hem in fijne reepjes. Snipper de sjalotten fijn.
Was de zeekraal en de lamsoren, en verwijder eventueel degene met donkere plekken.
Breng een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook en kook de bucatini in een minuut of 10 gaar.
Neem je koekenpan erbij en schenk hier een flinke scheut olijfolie in. Fruit de sjalot, rode peper, en knoflook een paar minuutjes. Voeg dan de kokkels toe en bak ze tot de schelpjes opengaan. ( Gebeurt vrij snel) Voeg de zeekraal en de lamsoren toe en blus af met een scheut witte wijn. Met de pepermolen breng je het op smaak.
Giet de bucatini af en schep hem door de kokkels en verwarm eventjes mee. Dan alles op de borden en garneer eventueel met nog wat extra zeekraal.
Heerlijk Happen!
Let op zeekraal in best zout, pas dus op met hoeveel zout je toevoegt in dit recept! Nog meer leuke recept inspiratie nodig? Check eens de site van HomeMadeChef's.