Bucatini met kokkels en zeekraal

Geschatte leestijd: 3 minuten

Bucatini met kokkels en zeekraal is een heerlijk gerecht dat de smaken van de zee en het land combineert. Bucatini is een soort pasta die lijkt op dikke spaghetti met een gat in het midden. Kokkels zijn kleine schelpdieren die een zachte en zoete smaak hebben. Zeekraal is een zoutminnende plant die groeit langs de kust en een knapperige textuur en een zilte smaak heeft.

Bucatini met kokkels

Bucatini, ook bekend als ‘perciatelli’, is een type Italiaanse noedel die lijkt op dikke spaghetti, maar met een gat in het midden. De naam ‘bucatini’ komt van het Italiaanse woord ‘buco’, wat ‘gat’ betekent. Dit onderscheidende kenmerk zorgt ervoor dat de saus in de pasta trekt, waardoor elke hap extra smaakvol is.

Deze pasta komt oorspronkelijk uit de regio Lazio, en dan met name uit Rome, waar deze vaak wordt geserveerd met sauzen zoals ‘Amatriciana’ (een saus gebaseerd op guanciale – gedroogde varkenswang – en tomaten). Bucatini is ideaal voor dikkere sauzen omdat het gat in de pasta extra oppervlakte biedt voor de saus om aan te kleven.

Bucatini met kokkels en zeekraal

Om dit gerecht te bereiden, kook je de bucatini al dente in gezouten water en bak je de kokkels in een pan met knoflook, witte wijn en peterselie tot ze open gaan. Je voegt dan de zeekraal toe en laat het geheel even sudderen. Je mengt tenslotte de pasta met de saus en serveert het met een partje citroen. Dit gerecht is eenvoudig maar vol van smaak en perfect voor een zomerse avond.

Bucatini met kokkels en zeekraal

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Wat je uit Brabant haalt is lekker

Bucatini met kokkels

Een recept uit de foodbox van de Boerschappen, bucatini met kokkels en zeekraal.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 41 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: knoflook, kokkels, rode peper, spaghetti, zeekraal
Voorbereidingstijd: 1 uur
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 206kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 1 zak kokkels
  • 2 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 kleine rode peper
  • 100 gr bucatini
  • 1 doosje zeekraal
  • 50 gr lamsoren - ( vraag hier naar bij je visboer)
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • verse tijm
  • witte wijn

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Vul een grote kom met water en strooi en wat zout in. Laat de kokkels hier minimaal een half uur in weken. Ze "spugen" dan zelf het zand uit wat nog in de schelpen zit. Gooi de schelpen die kapot zijn of die drijven weg.
  • Hak de rode knoflook fijn, verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd hem in fijne reepjes. Snipper de sjalotten fijn.
  • Was de zeekraal en de lamsoren, en verwijder eventueel degene met donkere plekken.
  • Breng een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook en kook de bucatini in een minuut of 10 gaar.
  • Neem je koekenpan erbij en schenk hier een flinke scheut olijfolie in. Fruit de sjalot, rode peper, en knoflook een paar minuutjes. Voeg dan de kokkels toe en bak ze tot de schelpjes opengaan. ( Gebeurt vrij snel) Voeg de zeekraal en de lamsoren toe en blus af met een scheut witte wijn. Met de pepermolen breng je het op smaak.
  • Giet de bucatini af en schep hem door de kokkels en verwarm eventjes mee. Dan alles op de borden en garneer eventueel met nog wat extra zeekraal.
  • Heerlijk Happen!
Let op zeekraal in best zout, pas dus op met hoeveel zout je toevoegt in dit recept! 
Nog meer leuke recept inspiratie nodig? Check eens de site van HomeMadeChef’s. 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Hieronder nog een aantal hele fijne recepten met pasta om ook eens te proberen:

Bucatini all’amatriciana , een Italiaanse klassieker

Basisrecept perfecte Italiaanse pasta

Pesto pasta met burrata

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk.

Bucatini met kokkels en zeekraal

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Bucatini met kokkels en zeekraal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept