Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Vul een grote kom met water en strooi en wat zout in. Controleer de kokkels: gooi kapotte schelpen en schelpen die openstaan (en na een tikje niet sluiten) weg. Vul een grote kom met koud water en voeg een flinke eetlepel zout toe. Laat de kokkels hier minimaal 30 minuten (maar liever 1 uur) in weken om zand uit te spugen
Hak de rode knoflook fijn, verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd hem in fijne reepjes. Snipper de sjalotten fijn.
Was de zeekraal en de lamsoren, en verwijder eventueel degene met donkere plekken.
Breng een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook en kook de bucatini in een minuut of 10 gaar.
Neem je koekenpan erbij en schenk hier een flinke scheut olijfolie in. Fruit de sjalot, rode peper, en knoflook circa 2 minuten. Voeg dan de uitgelekte kokkels en verse tijm toe. Bak op hoog vuur, al omscheppend, 2-4 minuten tot alle schelpen openstaan. Voeg de zeekraal en lamsoren toe, blus af met een scheut witte wijn. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Gooi kokkels die na het koken gesloten blijven weg.
Giet de bucatini af en schep hem door de kokkels en verwarm eventjes mee. Dan alles op de borden en garneer eventueel met nog wat extra zeekraal.
Heerlijk Happen!
Let op zeekraal in best zout, pas dus op met hoeveel zout je toevoegt in dit recept! Nog meer leuke recept inspiratie nodig? Check eens de site van HomeMadeChef's.