Aardappelsalade. Er zijn zoveel verschillende varianten te koop maar ik maak hem liever zelf. En dat is super makkelijk en véél lekkerder naar mijn idee.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Schil eerst de aardappels en snij deze in kleine stukjes. De venkel maak je schoon door de buitenste bladeren te verwijderen en ze vervolgens ook in kleine stukjes te snijden.
Heb je net als ik een stoomoven stoom je de groenten samen gaar in ongeveer 10 minuutjes. Heb je deze niet dan doe je de aardappels en de venkel in een pan en kook je ze met wat zout gaar in ook zo’n 10 minuutjes.Aardappelsalade met venkel
Neem een kom erbij voor de dressing. Hak de verse kruiden fijn en doe deze in de kom en voegde rest toe en mix het geheel tot een mooie saus.
Snij de bosuitjes in dunne ringen en kook de eitjes. Dit moeten hardgekookte eieren zijn.Aardappelsalade met venkel
Wanneer de aardappels en venkel klaar zijn voeg je deze toe aan de kom met de saus en de rest van de ingrediënten en mix je het geheel door elkaar. Zet zeker een uur in de koelkast om de smaken lekker in te laten trekken.
Nutrition Facts
Aardappelsalade met venkel
Amount per Serving
Calories
482
% Daily Value*
Fat
13
g
20
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
0.03
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
3
g
Cholesterol
314
mg
105
%
Sodium
1764
mg
77
%
Potassium
1425
mg
41
%
Carbohydrates
57
g
19
%
Fiber
7
g
29
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
37
g
74
%
Vitamin A
605
IU
12
%
Vitamin C
64
mg
78
%
Calcium
93
mg
9
%
Iron
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.