Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak de wortels schoon en hak ze in blokjes, de selderij in dunne plakjes, de uien snipper je fijn, de knoflooktenen hak je fijn. Laat de maiskorrels uitlekken. De tijmblaadjes en rozemarijn ris je van hun takjes. De peterselie hak je fijn.
Neem een grote pan erbij verhit deze en voeg olie toe, doe hierin alle groente en kruiden van hierboven. Bak een minuutje of 5 en blus af met de wijn. Laat op laag vuur staan.
In je steelpannetje smelt je de boter voor de roux, voeg de bloem toe en bak een minuutje of twee. Zet het vuur uit en laat de roux staan tot gebruik.( Hij is nu lichtbruin en het is een soort papje).
Spoel de mosselen af onder koud water en gooi de kapotte en die openstaan weg. Doe ze in een grote pan en voeg 500 ml kokend water toe. Deksel op de pan en kook de mosselen in 5 tot 7 minuten gaar.
Giet het vocht van de mosselen in een andere pan af, hier gaan we bouillon mee maken. De mosselen laten afkoelen en uit de schelp halen. Gooi de lege schelpen in de pan met het mosselwater. Kook dit water met de lege schelpen voor een minuut of 10. Giet het vocht af en bewaar. De schelpen mogen nu weggegooid worden.
Giet het kookroom bij de mosselbouillon en roer door. Schep wat van de roux erbij en roer, herhaal dit tot je een lobbige soep krijgt.
Voeg de mosselen en de groentemix toe en schep het geheel goed door elkaar. Je moet nu een soort dikke lobbige soep hebben. Strooi er nog wat vers gemalen peper in en roer nog eens door.
Serveer met een stuk stokbrood.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Amerikaanse rijk gevulde mossel chowder
Amount per Serving
Calories
353
% Daily Value*
Fat
29
g
45
%
Saturated Fat
18
g
113
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
85
mg
28
%
Sodium
86
mg
4
%
Potassium
306
mg
9
%
Carbohydrates
15
g
5
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
6
g
7
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
6276
IU
126
%
Vitamin C
9
mg
11
%
Calcium
81
mg
8
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.