Amerikaanse rijk gevulde mossel chowder

Amerikaanse rijk gevulde mossel chowder

Een goed vullende super smaakvolle dikke soep, 100 % comfortfood!
Amerikaanse rijk gevulde mossel chowder

Een chowder is een soort soep verdikt met een roux. Het is echt comfortfood en in Amerika heel erg bekend. In dit geval maken we een mossel chowder met lekkere Zeeuwse mosselen. Een chowder recept mocht daarom echt niet ontbreken in de Amerikaanse week bij Heerlijke Happen. Deze keuken is vaak een mengelmoes van allerlei culturen. We kennen allemaal de historie van het land en de mensen die zich er gevestigd hebben. Deze soep is dus ook het land ingevoerd door zowel de Fransen en de Engelsen. De inhoud van de soep zal daarom ook per regio verschillen. Zoveel culturen betekent ook zoveel verschillende invloeden op de recepten. Hier krijgen jullie mijn versie van een Amerikaanse rijk gevulde mossel chowder.

chowder recept
Comfort food to the max dit chowder recept.
Amerikaanse rijk gevulde mossel chowder

Amerikaanse rijk gevulde mossel chowder

Een goed vullende super smaakvolle dikke soep, 100 % comfortfood!
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chowder, chowder soep, mosselen, soep
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

pan
steelpannetje

Ingrediënten: 

  • 2 kilo mosselen - ( 1 grote bak )
  • 2 grote wortels
  • 2 witte uien
  • 3 stengels selderij
  • 1 klein blikje maiskorrels
  • 3 tenen knoflook
  • 3 takjes verse peterselie
  • 150 ml chardonnay
  • 250 ml kookroom 35% vet
  • stokbrood
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn

Voor de roux:

  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Maak de wortels schoon en hak ze in blokjes, de selderij in dunne plakjes, de uien snipper je fijn, de knoflooktenen hak je fijn. Laat de maiskorrels uitlekken.
    De tijmblaadjes en rozemarijn ris je van hun takjes. De peterselie hak je fijn.
  • Neem een grote pan erbij verhit deze en voeg olie toe, doe hierin alle groente en kruiden van hierboven. Bak een minuutje of 5 en blus af met de wijn. Laat op laag vuur staan.
  • In je steelpannetje smelt je de boter voor de roux, voeg de bloem toe en bak een minuutje of twee. Zet het vuur uit en laat de roux staan tot gebruik.( Hij is nu lichtbruin en het is een soort papje).
  • Spoel de mosselen af onder koud water en gooi de kapotte en die openstaan weg. Doe ze in een grote pan en voeg 500 ml kokend water toe. Deksel op de pan en kook de mosselen in 5 tot 7 minuten gaar.
  • Giet het vocht van de mosselen in een andere pan af, hier gaan we bouillon mee maken. De mosselen laten afkoelen en uit de schelp halen. Gooi de lege schelpen in de pan met het mosselwater. Kook dit water met de lege schelpen voor een minuut of 10. Giet het vocht af en bewaar. De schelpen mogen nu weggegooid worden.
  • Giet het kookroom bij de mosselbouillon en roer door. Schep wat van de roux erbij en roer, herhaal dit tot je een lobbige soep krijgt.
  • Voeg de mosselen en de groentemix toe en schep het geheel goed door elkaar. Je moet nu een soort dikke lobbige soep hebben. Strooi er nog wat vers gemalen peper in en roer nog eens door.
  • Serveer met een stuk stokbrood.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
chowder soep
We gebruiken bij deze chowder soep echte Zeeuwse mosselen.

Amerikaanse rijk gevulde mossel chowder

Zoveel landen zoveel gerechten. Elk land heeft wel een paar herkenbare gerechten. Voor Amerika is dat zeker een chowder soep. Maar ook zeker een mossel chowder. Er wordt natuurlijk ook in Amerika volop vis en zeevruchten gevangen in de zeeën rondom het land. Een chowder soep als deze leent zich dus ook voor andere soorten vis dan alleen de mossel. Je kunt dus ook heel goed een fijne visbouillon maken. En dan voeg je lekkere stukken vis toe aan deze soep. Overigens is het geen “light” meal want door de roux en de room zitten er best wat calorieën in… Deze Amerikaanse rijk gevulde mossel chowder is dus echt de hoofdmaaltijd.

Nog meer van dit soort fijne gerechten maken?

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
Amerikaanse rijk gevulde mossel chowder
Lekker om je even bij op te warmen deze mossel chowder.

Meer inspiratie? Dat kan hoor klik maar eens op onderstaande gerechten:

1 gedachte over “Amerikaanse rijk gevulde mossel chowder”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept