Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Schil de appel en steek met een appelboor het klokhuis uit de appel. Snijd de appel in dunne plakken en doe ze in een kom. Besprenkel met het citroensap en wat kaneelpoeder. ( Je kunt eventueel ook wat suiker erover sprenkelen).
Pak een kom erbij en doe hierin kwark, het ei, en de bloem en met een garde klop je dit tot een egaal beslag.
Verhit je koekenpan en doe er een beetje roomboter in, haal een aantal ringen door het beslag en zorg dat er aan beide zijdes beslag zit. Leg ze in de pan en bak ze aan beide zijdes goudbruin. Herhaal tot alle ringen op zijn. Ik haalde een stuk of 10 ringen uit deze hoeveelheid.
Strooi wat kaneel op de appelpannenkoekjes.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Appel kaneel kwark pannenkoeken
Amount per Serving
Calories
250
% Daily Value*
Fat
8
g
12
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
94
mg
31
%
Sodium
205
mg
9
%
Potassium
314
mg
9
%
Carbohydrates
34
g
11
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
12
g
13
%
Protein
13
g
26
%
Vitamin A
284
IU
6
%
Vitamin C
19
mg
23
%
Calcium
90
mg
9
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.