ATW: Around the World recepten. Deze recepten worden gedeeld met mij door mensen van over de hele wereld die één ding met mij gemeen hebben: de Franse taal leren.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Begin met de aardappels te schillen, daarna snij je ze in plakken van 1 cm dik. Leg ze apart op een bordje. Snij de varkensschouder in stukken en ook het spek in mooie blokken.( De botjes kun je wegsnijden of eraan laten, laat je ze eraan zitten zeg dit dan wel tegen je gast dat er dus nog bot in het gerecht zit).
Haal de buitenste vellen van de knoflookbol af maar laat de tenen wel aan het kontje vastzitten, met een mes snij je rondom de bol een beetje in.
Snij de tomaten door het midden en leg deze bij de aardappelschijfjes op het bord wat apart staat.
Neem een pan erbij en doe hier het water, breng het aan de kook en zet daarna het vuur uit. Doe hierin wat saffraan draadjes en zout. Let op dit is vrij krachtig van smaak doe er dus niet te veel in! Laat dit zo staan tot gebruik. De saffraan gaat het water een mooie geel-oranje achtige kleur geven. In Spanje gebruiken ze vaak ook kleurstof maar ik vind dit beter.
Pak een grote koekenpan erbij en doe hierin flink olijfolie. Leg de knoflookbol in zijn geheel in de pan en bak hem eventjes daarna leg je de aardappelschijven erbij. Bestrooi ze ook met zout en peper. Bak ze tot ze mooi goudbruin zijn en leg ze daarna in een grote ovenschaal. De knoflookbol mag in de pan blijven.
Het bakken van het vlees:
Laat de olijfolie en de knoflookbol in de pan zitten. Bak eerst de varkensschouder tot ze mooi bruin zijn, haal ze uit de pan en leg ze in de ovenschaal. Daarna bak je de spekbrokken goudbruin. Haal dan de knoflookbol eruit en leg deze in het midden van de ovenschaal. Bak dan de vier kruidige worstjes in de koekenpan aan. Haal ze er uit en leg deze even apart.
Nu doe je de tomatenblokjes in de koekenpan en laat je op een rustig vuur al het vocht verdampen. Wanneer het vocht verdampt is voeg je de kikkererwten toe en bak je deze even mee.
Neem vervolgens de paella rijst erbij en doe deze in de pan erbij en bak de korrels even twee minuten aan. ( Ze lijken heel erg op risotto rijstkorrels) Strooi hier nog wat zout overheen. Dan pak je de ovenschaal erbij en doe je deze mix bij het vlees en de aardappelschijven, hussel dit een beetje door elkaar.
Verwijder de draadjes saffraan uit het water en giet het in de ovenschotel. Let op deze rijst gaat het water opzuigen en zal uitzetten, je moet dus echt de 1200ml water gebruiken. Leg de worstjes en de tomaten ook in de schaal.
Zet nu in een voorverwarmde oven op 250 graden voor 10 minuten. Wanneer het saffraan water goed borrelt na die 10 minuten verlaag je de temperatuur naar 220 graden voor weer 10 minuten. Vervolgens verlaag je de temperatuur naar 200 graden voor de laatste 10 minuten. Je zult nu al zien dan de rijst al het water heeft opgenomen.
Nutrition Facts
Arroz al horno van Amparo
Amount per Serving
Calories
368
% Daily Value*
Fat
8
g
12
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
0.02
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
3
g
Cholesterol
11
mg
4
%
Sodium
126
mg
5
%
Potassium
207
mg
6
%
Carbohydrates
63
g
21
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
10
g
20
%
Vitamin A
15
IU
0
%
Vitamin C
0.4
mg
0
%
Calcium
42
mg
4
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.