Authentieke Argentijnse Chimichurri van BBQ-Meester Jord Althuizen
Ontdek het geheim van de perfecte chimichurri van BBQ-koning Jord Althuizen! Deze frisse, kruidige saus is ideaal voor bij bavette en ander gegrild vlees. Eenvoudig te bereiden en meerdere dagen houdbaar.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Het is een flinke lijst voor één sausje maar zeker de moeite waard! Zet alles klaar voor je begint dan valt het maken ervan reuze mee.
Hak en of snijd ingrediënten zoals hierboven aangegeven.
Verhit je (gas)bbq en leg de paprika erop. We gaan de paprika grillen tot het huidje zwart geblakerd is en je het er zo af kunt trekken. Daarna haal je de zaadlijsten eruit, het vel eraf en hak je het vruchtvlees heel fijn.
Neem een glazen pot erbij en vul deze pot met de rest van de ingrediënten. Mix het geheel goed en laat staan tot gebruik.
Jord gaf aan dat het een redelijk "natte" chimichurri is. Heerlijk over een stuk bavette gegrild op de bbq.
Heerlijk Happen!
Bewaren: De chimichurri is in een afgesloten pot tot 5 dagen houdbaar in de koelkast.Serveertip: Laat de chimichurri voor het serveren op kamertemperatuur komen voor de beste smaak.Variatie: Voor een mildere versie, gebruik minder jalapeño of vervang door een mildere peper. Gebruik: Perfect bij bavette, picanha of andere gegrilde vleessoorten. Ook lekker bij gegrilde groenten!
Nutrition Facts
Authentieke Argentijnse Chimichurri van BBQ-Meester Jord Althuizen
Amount per Serving
Calories
344
% Daily Value*
Fat
35
g
54
%
Saturated Fat
5
g
31
%
Polyunsaturated Fat
4
g
Monounsaturated Fat
25
g
Sodium
8
mg
0
%
Potassium
301
mg
9
%
Carbohydrates
10
g
3
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
1681
IU
34
%
Vitamin C
60
mg
73
%
Calcium
35
mg
4
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.