Authentieke Portugese Pastel de Nata met Vanille en Kaneel
Iconische Portugese custardtaartjes met knapperig bladerdeeg en romige vanillevulling. De perfecte combinatie van texturen en smaken, net als in Lissabon!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst de suikersiroop, schil de schil van de citroen met een dunschiller. Alleen de schil niet het witte gedeelte. Pak je pan erbij en doe hierin de schillen, de kaneelstokjes, suiker en giet het water erbij. Breng aan de kook en laat even een aantal minuten inkoken tot je suikersiroop hebt.
Giet de suikersiroop door een zeef in een schaal of kom en laat staan tot gebruik. Hiermee haal je de citroenschillen en de kaneel eruit zonder je vingers te verbranden!
In een kom klop je de eierdooier los met de melk en bloem, klop flink met een garde en schenk dan in een pan en blijf kloppen! Doe dit op middelhoog vuur. Snijd het vanille stokje open en met een mes schrap je de binnenkant leeg en voeg deze aan de pan toe en blijf kloppen. Voeg de helft van de suikersiroop toe en klop, en schenk dan de andere helft erbij, je wilt de consistentie van dikke gele vla hebben. Dit is je curd.
Rol de rollen bladerdeeg van het papier af, en rol ze daarna opnieuw strak op. (de korte kant) snijd deze rol in stukjes van 2/3 cm breed. Zet het rolletje met de snijkant naar boven en rol met een deegroller uit tot een rondje wat je perfect vormt in je ingevette muffinblik. (heb je maar 6 vakjes bewaar het andere deeg dan in de koelkast terwijl je de andere nata's afbakt).
“Verwarm de oven voor op 250°C (of zo heet mogelijk - sommige ovens gaan tot 280°C, wat nog beter is). Gebruik boven-onderwarmte voor het beste resultaat.
Vul de bladerdeeg bakjes tot onder de rand met de curd, zet in de oven en bak in 14 minuten af. De curd mag zwarte plekken krijgen, dit is normaal!
Laat 2-3 minuten afkoelen in de vorm voordat je ze eruit haalt - zo behouden ze hun vorm. De karakteristieke zwarte vlekjes op de curd zijn normaal en gewenst!